juhaniharjunharja

Sinipersujen "lapuanliike" ajoi loppujen lopuksi seinään!

Yksikään sinisten ministereistä ei päässyt uuteen eduskuntaan, eivätkä muutkaan sinipersut. Osittain tähän taisi olla syynä Halla-Ahon kokoama persupuolue. Mutta ilmeisesti vain osittain. Nimittäin persujen hajoaminen kesken hallituskauden niin, että kepu ja kokoomus tekivät soinilaisten kanssa lehmänkaupat heidän mahdollisuudestaan jatkaa ministereinä ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut, viestii demokratian halveksunnasta. Tavallisestihan näissä merkittävissä puoluehajaannuksissa kesken eduskunta- ja hallituskauden menetellään niin, että entinen hallitus hajotetaan ja eduskunta valitsee sitten uuden.  Kun näin ei tehty, tulkittiin perustuslakia ja eduskunnan käytäntöjä mitä ilmeisimmin kuin piru raamattua.  Tämän huomasivat useimmat kansalaisemme ja pettyivät samalla tässäkin asiassa keskustaan sekä alkoivat inhota tuota soinilaisten valapattoista ryhmää,  niin ministereitä kuin muita eduskuntaan jääneitä sinisiä.

Toisaalta sopii kysyä myös presidentin mahdollista osuutta asiassa. Miksikö?

Nyt kun erityisesti puolustusministeri Jussi Niinistö on tullut valitelleeksi "vallankumouksen" epäonnistumista, olisi uuden eduskunnan syytä tutkia tätäkin asiaa tarkemmin. Oliko tuolla sinisten ryhmällä tavoitteena tosiaankin jonkin sortin "lapualainen", eräänlainen "palatsivallankumous" ja "lapualaisooppera", missä ehkä tuolloinen puolustusvoimain komentajakin pantiin aisankannattajaksi? Ehkä näin ajateltiin myös tasavallan presidentinkin suhteen? Voisiko uusi eduskunta rohjeta katsoa noita "isäntämaasopimuksia" ja muita erityisesti Jussi Niinistön aikaansaannoksia ministerivastuulainkin kautta? Ainakin itse tätä suosittelen ja ehdotan uudelle eduskunnalle!

Toisaalta ihmettelen suuresti, että edelleenkin sinisillä on viisi ministeriä, vaikka tuolla puoluekummajaisella ei ole yhtään kansanedustajaa! Miten tämä on yleensäkin mahdollista noin demokratiaa ajatellen?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277567-nyt-tuli-s...

Nyt tuli Sinisistä suorat sanat: ”Vituiksi meni koko vallankumous”

"Jaloviinalla oli osuus myös puolueen perustamisessa. Niinistö paljasti kirjassaan, että kun siniset erkanivat perussuomalaisista, hän lähetti Leinolle tekstiviestin: ”Huone 308. Sampolla Jallua”. Tuolloin siniset vahvistuivat käsityksestä, että eivät voi jatkaa Jussi Halla-ahon johtamissa perussuomalaisissa.

”Ympyrä on nyt sulkeutunut. Sotilasmestari Leino oli mukana näissä taisteluissa niin kuin aina, kun kilpimiestä tarvitaan”, Niinistö kiitteli ystäväänsä."

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

"Vituiksi meni koko vallankumous", sanoi sota-Jussin "adjutantti", sot.mest. Leino.
- Sinisten loikkareiden kannalta jo toisen kerran-ensimmäinen kerta oli puoluekokouksen, vallankumous-ja kaappaus.

Sinisten "hautakiveen" tulee varmaan teksti:

"Isänmaan rakkaus, sankarihurskaus, uhrivalmiius" ?.

( Muistokiven vierellä seisovat alan miehet, Ylil. Niinistö, sot.mest. Leino ja
ylikers. Terho...)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Seppo Pajunen. Varsin otaksuttavaa tuo "hautakiven" tekstitys... ;)

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Lähdin pitkäaikaisena perussuomalaisena vaikuttajana kesken puoluekokousta pois ja lähetin HETI eroanomukseni. Tuntui kuin olisi ollut hollituvassa ja täysin vieraassa ympäristössä. Onneksi olin niin pieni kuvio, että eroamisellani ei mitään merkitystä ollut! Voitto on hyväksyttävä mutta se merkitsee sivistyneessä yhteiskunnassa ja myös puolueessa, että annetaan kiitos perustajajäsenille ja muille aktiiveille heidän järjestön eteen tehdystä työstä! Sitä ei näkynyt missään!!
Hallitussekoilu oli täysin kokoomuksen ja keskustan pyrkimys pitää hallitus koossa hinnalla millä hyvällä! Sinisillä oli silloisessa eduskunnassa vaaleissa saatuja ääniä enemmän kuin koko vasemmistolla, että se siitä! Tässä "takinkäännössä" nyt keskusta ja siniset ( joiden kaikki kansanedustajapalkkiot menivät "vanhalle" perussuomalaispuolueelle) kärsivät tappion nyt sitten vaaleissa! Ikuista peluripuoluetta on kokoomusta pitäisi vasemmistolaisen tarkemmin tutkia! Nämä vanhusjututkin taitavat löytyä niistä kokoomuksen ihannoimista kilpailutuksista!!!

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Anita Koivu. Varmastikin sekä kokoomuksen että keskustan pelurihommat ja lehmänkaupat toistensa kesken ja myös "sinipersujen" kanssa ovat tutkimisen arvoista asiaa. Kähmintä on eräs muoto korruptiosta...

Toimituksen poiminnat