juhaniharjunharja

Seitsemän uutta "höökikelpoista" lentokonetta sotaväellemme riittää!

Professorit tyrmäävät hävittäjähankinnan HS:ssä –
”Todellinen tarve voisi olla 7 hävittäjää”

”Keskustelu hävittäjien lukumäärästä on ollut erikoista – vailla kunnollisia perusteita ja pahimmillaan harhaanjohtavaa. Hornet-hävittäjiä hankittiin aikoinaan 64 kappaletta, hiukan yli vuoden 1947 Pariisin rauhansopimuksessa Suomelle määrätyn hävittäjien maksimimäärän (60). Vaikka tuo rajoite jäi alun alkaenkin melko kuolleeksi kirjaimeksi, määrä on elänyt haamuna jo 70 vuotta”, he kirjoittavat.

”Suomen sotilaallisen puolustamisen kannalta hävittäjiä huomattavasti tehokkaampi ja halvempi keino olisi modernien liikuteltavien ilmatorjuntajärjestelmien hankkiminen. Kovin hypoteettisen kriisin kohdalla Suomen hävittäjät tuhotaan tehokkaasti jo maassa”

Nelikon mukaan ”todellinen hävittäjätarve voisi olla seitsemän”.

”Se on riittävä määrä näyttäviä ylilentoja ja ilmailunäytöksiä varten: kuusi lentokunnossa ja yksi huollossa tai varaosina. Koneiden melutason täytyy olla ennenkuulumaton. Niissä pitää olla suuret värisavutankit lippujuhlaparaatien ja muiden kansallisten merkkipäivien varalta.”

Kirjoittajat katsovat, että ”suomalaiset näyttävät taas maksavan merkittävän osan Nato-järjestelmiin sopivaa Pohjolan armadaa – joka täyttää mukavasti Baltian hävittäjätyhjiötä”

Professorien perustelut ovat riittävät ja sen mukaisesti Suomen puolustusvoimien on elettävä! Emme tarvitse meitä valvomaan ja johtamaan militaristista kaluunaherrojen ylikalustettua sotilasrinkiä, vaan eduskunta päättäköön, mikä on riittävä sotakalujen tarve oman maamme ns. puolustukyvyn ylläpitämiseksi.

Eduskunta voisi samalla päättää, että tulevat uudet lentokalut voidaan rakentaa ominkin voimin: siinä on kenraalikunnallemmekin samalla riittävästi puuhaa ja aivojen kohtuullista hyötykäyttöä toimia asiantuntijaelimenä tekniikan ihmisten joukossa. Onhan Suomi kyennyt ennekin valmistamaan myös lentävät sotakalunsa omin voimin: Valmetin Vihuritkin ovat olleet tästä hyvinä esimerkkeinä.

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Rauha kanssamme! Niin myös kaikkien kanssa...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Natomaa Turkkion huomannut asiasi ja hankkii S400 torjuntajärjestelmän.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Keijo Lindgren. Mielenkiintoista huomaavaisuutta Turkilta - eikö totta?

Olli Utriainen

Otappa selvää, mitä tarkoittaa ikivanha viisaus ja totuus: Si vis pacem, para bellum

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Olli Utriainen. Tuon "viisauden" johdosta ihmiskuntamme on kokenut lukemattoman määrän sotia ja vastaavia aggressioita sekä 1900-luvun kaksi maailmansotaa. Jotta sillä tavalla...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Oikeastaan emme tarvitse edes puolustusvoimia kun mitään uhkaa ei ole. Sota tulee kun pannaan vastaan, ei kai meidän kannata sotia, se on turhaa.

Toimituksen poiminnat