juhaniharjunharja

Suomalaiset hybridivaikuttamisen kohdemaana, mutta kenen? Hybrid CoE?

Suomi varautuu ulkopuoliseen vaalivaikuttamiseen, uutisoi Kansan Uutiset tänään 20.12.2018

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4009526-suomi-varautuu-ulkopuoliseen-vaalivaikuttamiseen

 

Mutta nyt on syytä kysyä, mikä on tämä hybrivaikuttamisen keskus ja miten siinä asemoituu itse Hybrid CoE:

- Nimi on siis: Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus

- Mutta miksi USA on siinä yhtenä jäsenenä? Eurooppaan kohdistuvia hybrdiuhkiahan tässä piti torjua? Patsi, että...

- Perustamisasiakirja on luonteeltaan yhteisymmärryspöytäkirja, eikä sitä oikeudellisesti sitomattomana tuotu eduskunnan hyväksyttäväksi. Keskus on asemaltaan julkinen oikeushenkilö, mutta ei ole osa Suomen valtiota, eikä se käytä Suomessa julkista valtaa, eikä sillä ole julkisia hallintotehtäviä. Suomen osallistumismaksu tulee valtion budjetista.   Ja paisti, että...

- Naton apulaispääsihteeri Arndt Freytag von Loringhoven totesi avajaistilaisuudessa puheessaan, että Venäjä on keskuksen pääkohteita, joita se seuraa, ja valtioneuvoston entisen viestintäjohtajan Markku Mantilan mukaan Venäjä on keskuksen perustamisen syy.

Kun tuon keskuksen perustamismotiivi on lausuttu myös USA:n johtaman Naton toimesta, on Suomen kansalaisen syytä miettiä, mihin tämä perustamismotiivi todellisuudessa on suunnattu? Ei kai vain meitä jälleen ohjaa Iso Veli eli Setä Samuli - kuten historiamme aikana ennenkin? Ostaisinko tältä HybridCoE:ltä käytetyn auton? En ostaisi, enpä kyllä muutakaan. En edes tuota hybridiuhkaa!  

cool
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Yhteiskunta alkaa mennä sellaiseksi, että satiiria on aina vain vaikeampaa tehdä (siksihän Pahkasikakin aikanaan lopetettiin; yhteiskunta alkoi muistuttaa niin paljon Pahkasikaa, että satiiri ei enää toiminut). Mutta yritetään:

EU:lle mallia Pohjois-Koreasta informaatiosodalta suojautumisessa?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Perustamisasiakirja on luonteeltaan yhteisymmärryspöytäkirja, eikä sitä oikeudellisesti sitomattomana tuotu eduskunnan hyväksyttäväksi."

Demokratiaa on alettu nyt kiertää näillä "oikeudellisesti sitomattomilla" yhteisymmärryspöytäkirjoilla, joita "kompakteiksikin" sanotaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun NL pelotteli Suomea sotaharjoituksilla, äkkiä Kekkonen meni neuvottelemaan ehdoista. Vaalien tulos oli NL:n voitto.

Kun Venäjä taannoin lähetti Lapin raja-asemien kautta 1700 ns. turvapaikan hakijaa, heti lensi valtionjohto Kremliin kyselemään mitä pahaa olemme tehneet ja miten voisimme korvata.

Jos seuraavien vaalien alla Raja-Jooseppiin tulee yllättäen vaikkapa kymmenentuhatta turvapaikan hakijaa, niin kuin käy?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset