juhaniharjunharja

Nonnihhh: Nato-fregatilla öljytankkerin kimppuun!

Norjassa sotalaiva ja säiliöalus ovat törmänneet Bergenin pohjoispuolella – kahdeksan loukkaantui

https://yle.fi/uutiset/3-10497696?origin=rss&utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR3RJQT6gG6alSlQHa29X4d19HIcJgjZqusPT30zZqkyaukQCOM7IcWY3jw


Joku on sanonut peräti syvällä rintaäänellä, jotta "Nato on rauhan projekti".  Tähän on  varmasti syytä uskoa, sen verran näyttävästi Nato päätti tuon suursotaharjoituksensa - Norjan omilla natovesillä  sentään.  Kyllä tässä varmaan nyt tuli sitä "USKOTTAVAA PELOTEVAIKUTUSTA" -  ehkä kerralla enemmän kuin oli ihan tarkoituskaan. Mutta näinhän se pakkaa olemaan näissä suurissa sotaan harjoitteluissa, että sotaleikistäkin tulee joskus tavalla tai toisella totta.

Tämä ehkä hiukan ristiriitaisia tuntemuksia herättävä uutinen tuskin häiritsee syvimpiä natouskovaisiamme luottamaan Naton "rauhan projektiin"? Varmaankin sotaministerimme Jussi "Hevosenleikki" Niinistö päättää lujittaa ainakin omaa uskontoaan uskontojen tavanomaisella reseptillä: kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat.  Ja ponnistelee loppukauden ministerivoimineen Suomeen saatavan ainakin vastaavan suursotaharjoituksen puolesta vaikka viimeiseen tankkeriin - jos nyt ei ehkä ihan viimeiseen suomalaiseen saakka.

Pitäisikö sanoa näin lohdukkeeksi vielä: aamen!

devil

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ethän ole yhtään vahingoniloinen, ethän? Rauhanprojektit ovat vastatuulessa Venäjälläkin, valitettavasti se lentotukialus ei uponnut.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kysymästä Matti Villikari, kiitos kysymästä... :) ;)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Se on näin, että kun ISOOT POJAAT ryhtyvät HARJOOTTELEMAHAN SOTIMISTA, uhreista ei voi välttyä. Olemmehan tämän kokeneet jo kauan kauan sitten. Afganistanissakin jatkuu jo vuosikymmenet Nato-johtoiset sotaharjoitukset, jossa Suomikin on edelleen panttipataljoonineen mukana. Uhreja on tullut sitten puolin jos toisinkin, mutta kun siellä saa suomipoikakin aidon tyylistä harjoitusta elävillä maaleilla tuossa natohyvässä seurassa, niin mihinkäs sieltä kiire on? Puolen miljardin euron urakkaa ei pitäne päästämän kusemaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ehkä paras esimerkki uhrien vaatimisesta on Venäjän laivaston suurharjoitukset Barentsin merellä kun Venäjän laivaston ylpeys Kursk onnistui upottamaan itsensä. 112 miestä kuoli Kurskissa kun Putin vitkutteli avun pyytämisessä länsimailta. Hollantilaiset sen lopulta nostivat sieltä stten.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Ralf Karlsson. Tässäkin on esimerkki siitä, että kun lähdetään pullistellen sotaharjoituksiin, niin tuo sotaleikki pakkaa muuttumaan varsin vakavaksi. Natonkin on syytä nyt itsekritiikkiin siinä missä Venäjänkin: ei suursotaharjoituksia vaan rauhoitutaan ja aletaan keskustelemaan naamakkain, miten moisista turhista ja vahingollisista harjoitteluista päästään pois aidon aseistariisunnna tielle. Suomi pienenä maana voisi auttaa asiassa, kuten istuva presidenttimmekin on ehtinyt esittää! Jopa tosissaan - ilmeisestikin.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Harjunharjan höpötyksiä ei yleensä kannata kommentoida, nyt teen kuitenkin poikkeuksen.Kyseessä oli tavallinen merionnettomuus, joita sattuu siellä sun täällä. Kelvottoman navigoinnin tai muun inhimillisen erehdyksen seurauksena. Harjunharjan blogi ja myöhempi kommenttinsa ovat absolytely naurettavia!

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos, kiitos Heikki Mäkinen, olen absolytely otettu siitä, että tuotan näinkin suurta iloa jolle kulle kirjotuksillani. Onhan naurettavuus sentään iloisempaa kuin itkettävyys?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joo, kaikkea kurjaa merellä voi tapahtua. Venäläiset kävivät hiljan ainoan lentotukilauksensa kanssa pommittamassa Syyriaa ohimennen. Nyt esihistoriallinen ja sankarillinen alus on veden täyttämä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005882455.html

Tais olla katalan kapitalistikehvelin idea ottaa pohjaproppu kuivatelakasta pois. :))

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jouko Repo. Oliko antamasi uutinen ihan omasta päästäsi kehitelty? Siis Venäjä pommitti Syyriaa? No oli miten oli, mutta Venäjähän on nyt kovasti itsekin kapitalismin auvoisella tiellä ollut jo tovin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Lisää näitä Naton sotaharjoituksia, kunhan eivät tule Suomeen.

Nyt meni yksi 400 miljoonaa maksava fregatti. Onko syyllinen Pietarin trollitehdas, joka hakkeroi fregatin tietokoneet?

Jos trollitehdas on syyllinen, sitä vastaan on asetettava pakotteita.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Joku on tainnut sanoa näinkin: "Sota on liian vaarallinen asia jätettäväksi sotilaille". Tapaus kuvastaa hyvin sotilaiden ammattitaitoa.

Hiukan asian sivusta mutta kuitenkin navigointiin liittyen; entisenä reservin upseerina ja suunnistuksen harrastajana olen seurannut mielenkiinnolla RUK:in Kirkkojärven marsseja, koska nykyinen GPS seuranta antaa tähän hyvän mahdollisuuden. Olen syvästi hämmästellyt kuinka surkeaa on nykyisten oppilaiden suunnistustaito. Vain muutamasta joukkueesta löytyy sen verran taitoa, että selviävät kohtalaisesti helposta reitistä mutta suurin osa on täysin "metsässä".

Saapa nähdä, milloin nämä seurannat julistetaan salaisiksi, ettei tieto suomalaisten sotilasjohtajien kehnosta osaamisesta pääse leviämään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hmmm... mihinkähän tuollaista lapsellista ilkkumista vertaisi? ... Nyt keksin: kun mäkikotkan kunniaksi ristitty "Matti Nykäsen hyppyrimäki" sortui Laajavuoressa 80-luvulla appiukkoni vakavoitui todeten, että "kyllä meille nyt ulkomailla nauretaan."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset