juhaniharjunharja

Ministeri Sipilä istumassa eduskunnan ja pienyrittäjien housuilla tuleen

Istuvan oikeistolaisen siniharmaan porvarihallituksemme aikomuksena on siis mittauttaa kannatustaan eduskunnassa irtisanomislain ollessa keppihevosena. Tällä meiningillään Sipilän luokkataistelulippua heiluttava porvaripoppoo tulee asettaneeksi hallituspuolueet sisäisen seikkailupolitiikan tielle.

Tosin tuon ymmärtää jo sen tähden, että tämä kuluva vuosi 2018 on jollain tavalla jokin modernisaatio vuodesta 1918, kun Sipilän siniharmaa hallitus työstää uutta "luokkasotaa" nimen omaan työtätekevää kansanosaa vastaan. Mutta samalla tämä sotasankari laittaa myös pienyrittäjiä perin hankalaan asemaan tekemällä heistäkin oman perin siniharmaan ja veriruskean taistelulippunsa aisankannattajia! On kovat piipussa oikeistollamme - jälleen kerran.

Tietenkin toivon niin, että Sipilä siniharmaine sotasankareineen nyt harkitsisi uudemman kerran, onko ay-liike sittenkään se turnajaisten ja ristiretkien kohde,  jonka nujertaminen toisi työttömille töitä ja kansalle lisäystä vapauden demokratiaan sekä köyhille taloudellista vaurautta. Vaikka tässä on ihan selvästi myös kysymys hallituspuolueiden eduskuntavaalitaiston alkajaisten torven töräytystä, saattaa tälläinen töräyttely jättää hankalia politiikan ja ihmissuhteiden haavoja ommeltavaksi pidemmäksikin aikaa.

Siispä Sipilä ja kumppanit, nukkukaa vielä yön yli ja perukaa moinen irtisanomislain hanke. Se ei tuo teille ääniä lisää, se pikemminkin karkoittaa ihmisiä luotanne, sillä vuoden 1918 sisällisota on vielä kansan muistissa - osin jopa selvittämättä kaikkine kauheuksineen. Ettehän te sentään ihan tosissaan olle kansaa vastaan?


cool

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Ks. alla "Lähetettyjen työntekijöiden direktiivin uudistamisesta löytyi sopu"

https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lahetet...

- -"Lähetettyihin työntekijöihin sovellettavien työehtojen alaa laajennetaan vaatimalla samojen palkkaussääntöjen soveltamista lähetettyihin työntekijöihin kuin työntekomaan työntekijöihin. Tähän pyritään muuttamalla vähimmäispalkan käsite korvaus-käsitteeksi. Laajennus ei aiheuta muutoksia Suomessa, vaan lähetetyn työntekijän työehdot määräytyvät jatkossakin lain ja yleissitovien työsopimusten mukaan. Jatkossa jäsenmaat voivat kuitenkin niin halutessaan soveltaa myös muita kuin yleissitovia työehtosopimuksia lähetettyihin työntekijöihin." - -

Jos hallituksen aie "potkulaista" menee läpi, aiotaanko alle 10 henkeä työllistävien yritysten kohdalla sitä soveltaa lähetettyihin työntekijöihin - tai vaikka maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin?

Vrt. Orpon tämän päiväinen kommentti tiedonantokeskustelussa "heikommilla kyvyillä" työllistettävistä työntekijöistä. Ovatko ns. lähetetyt työntekijät tai maahanmuuttajataustaiset lähtökohtaisesti tällaisia "heikommilla kyvyillä" olevia työntekijöitä, joita "potkulaki" koskisi?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä. Aiheellisia kysymyksiä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Miksi kukaan ei nyt sano sitä ääneen, että tänään hallituksen antama tiedonanto ei ollut perustuslain 44 §:n mukainen:

"44,1 § Valtioneuvoston tiedonanto ja selonteko

Valtioneuvosto voi antaa eduskunnalle tiedonannon tai selonteon valtakunnan hallintoa tai kansainvälisiä suhteita koskevasta asiasta."

---

Tänään tiedonantokeskustelussa Leena Meri tähän perustuslain 44 §:ään ihan oikein viittasi, josta Vanhanen melkoisesti tulistui. (Jonkun tiedon mukaan Vanhanen on tiedonannon alkuperäinen ideoija).

Tiedonanto ei ole lainmukainen, ja sitä ei olisi tullut lainkaan hyväksyä tällaisena, ks. alla:

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262557-ha...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos taasen tarkentavasta kommentistasi Kirsi. Niin, sietää kysyä tuon lainmukaisuudenkin suhteen. Poliittisesti Sipilän hallinto pyrkii ihan selvästi kärjistämään tilannetta. Mies on kasvattaunut parrantynkääkin - no se lienee sivuseikka, mutta tekeepä hiukan äkäisemmän näköisen.

Toimituksen poiminnat