juhaniharjunharja

Hävyttömät aikomukset hävittäjähankintoina

Suunnitelma laittaa hyökkäykseen tarkoitettujen lentosotahärpäkkeiden uuteen hankintaan kymmenin miljardein maamme vaivalla hankittua rahaa, meidän verovarojamme, on häyvytöntä aatostelua istua läsöttävältä hallitukseltamme. Erityisen yököttävää tässä on se, että nämä tulevat kalut on tarkoitettu hyökkäystoimintaan myös rajojemme ulkopuolella. UTVA:sta on viestitetty, että istuva presidenttikin olisi asialle erityisen myönteinen. Tämä vittaa siihen, että jonkin asteinen sotahulluus tuntuu tunkeutuneen maamme polittiseen ja puolustukselliseen koneistoon: harjoitetaan pelon  politiikkaa ei vain meihin kansalaisiin vaan myös naapurimaihinkin päin. Uhkailu, kiristys ja lahjonta ovat tavallaan astuneet valtiolliseen politiikan teon päiväjärjestykseen sinihämärän poliittisen sotajohdon myötä.

Vaikka maailmamme on monella tapaa mitä on, ei tilanne ainakaan parane militarismin kauppaaman kauhukuvamaailman menetelmin.  Nurkkaan ahtautuneen hiiren uhma ei tarkoita rohkeaa hiirtä, vaan pelosta sekaisin mennyttä hiirtä. Siinä järkevä harkinta on hautautunut pelon peittoon.

Siis ihmisen maailma on mitä on, ja edelleen toki tapellaan ja soditaan siellä jos täälläkin verissä päin vainajien määrän vain kasvaessa ja pelon ringin kovetessa monen otsalohkon sisällä. Mutta vaikka näin on, on olemassa aito rauhan vaihtoehto. Se vain tarkoittaa paljon nykyistä suurempaa rohkeutta avata rauhoittavat keskustelut meidän itse kunkin kesken ja erityisesti kansojen kesken. Niitä ei kuitenkaan käydä kiväärin tähtäinjyvän kautta. Se tarkoittaa sitä, että aseet heitetään sivuun ja astutaan rohkeasti neuvonpitopöytiin ilman sotavoimilla pullisteluja ja niillä uhkailuja.

Suomi voisi vallan hyvin olla siinä maailman kansojen joukossa, joka osoittaisi toimillaan luopuvansa hulluuden pyssyuskovaisuudesta ja sotakalupullistelusta astuen rauhantyön eturintamaan. Näin ollen tämä maatamme mieletömyyteen ajava miljardien hävyttömien hävittäjien hanke keskeytetään nyt ja aletaan harkita asiaa uudelleen erityisesti aidon rauhan ja rauhantyön kantilta.

Siis hyvä hallitus, hyvä eduskunta ja hyvä presidentti: keskeytetään nyt nuo suunnittelussa
olevat hävittäjähankinnat. Toki edelleen maailmanpolitiikan johdosta tarvitsemme omat
puolustusvoimat, mutta palautan samalla mieleenne, että riittävän puolustuksen tarpeet
voidaan toteuttaa ihan omin toimin. Koko tarvittava lentokalustokin voidaan tehdä
Suomessa, kun muistetaan mm. Valmetin Vihurit
! Siis nimen omaan puolustukseen tarvittava
kalusto ja sen tuottaminen uuteen harkintaan välittömästi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyökkäys voi olla joskus paras puolustus...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Mikään hinta ei ole liian suuri jos silla voidaan estää sotakiihkoisten venäläisten hyökkäys isänmaahamme.

En haluaisi lähteä kolmatta kertaa evakkoon!

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Tuotos-panos -suhteella punnittuna aiotut hävittäjät ovat harvinaisen hyödyttömiä. Jotain samaa kuin ratsuväkikomppaniat ensimmäisessä maailmansodassa. Isossa sodassa, jota parhaillaan suunnitellaan, huolto lakkaa toimimasta ja hävittäjät ovat taivaalla vain 3-10 lentotuntia.

Loppuratkaisut tehdään sissi- ja kaupunkisodassa. Myyjille hävittäjäkauppa kyllä kannattaa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Suhteessa kansantuloon Suomen tulisi tottakai ottaa esimerkkiä aina niin rauhantahtoisen Venäjän panostuksesta asevoimiinsa BKT-prosetteina, ja järjestää sotaharjoituksiakin Juhani Harjunharjan ihannevaltion mallin mukaan.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Mitä Macron sanoikaan - todella? Kannattaa lukea, kun Ylekään ei tunnu tuosta paljon puhuvan:

https://markkusiira.blogspot.com/2018/08/eurooppa-...

Eurooppa ja Venäjä yhteistyöhön?

"Meidän pitää päivittää näkemystämme Venäjän osalta, olemme jääneet hieman tällaisiin virheisiin ja väärinkäsityksiin kiinni", Macron sanoi tiedotustilaisuudessa Niinistön julmistellessa vieressä. "Meidän on oltava realisteja ja mentävä eteenpäin", Macron lisäsi. Hänen mukaansa strateginen yhteistyö Venäjän kanssa "edistäisi Euroopan vakautta". Macron korosti, että Eurooppa tarvitsee sekä "strategista autonomisuutta", että "keskusteluyhteyttä naapureihin". Tämä on "Euroopan ja sen lähialueiden intressi ja etu".

Toimituksen poiminnat