juhaniharjunharja

Sipilän sirkuksen varsinainen klovneriaosasto

Miten hassu mielleyhtymä heräsi pääkopassani lukiessani viimeisiä uutisia ministeri Jussi "hevosenleikki" Niinistön "valtiovieralusta" Yhdysvaltoihin, missä ihan kunniapataljoonat töröttivät "valtakunnankansleriamme" vastaanottamassa kirjoittamaan alle sopimuksia, jotka eivät tämän reippaanriehakkaan "sotilasjohtajan" sanomana kuulu edes eduskunnalle! Niin se hassu mielleyhtymä palautti mieleeni erään ratkirehvakkaan Aatun tuolta entisestä Saksasta.

No kun ollaan sirkuksessa, niin tottahan toki ohjelmiin kuuluvat myös erilaiset klovnerianäytökset.  Sipilän sirkuksen vastaavasta asiasta huolehtii ilmeisestikin meidän puolustusministeriömme, jota johtaa puolustusministeriksi nimitetty ministeri. Tällä erää johtavana klovnina häärii Jussi "hevosenleikki" Niinistö, joka on nyt  iloitellut Trumpin amerikoissa ja antanut itsensä allekirjoittaa papereita, jotka vaikuttavat kuulemma yli hallituskausien. Kuulostaa komealta! Tähän kun lisää vielä sen, kuinka puolustusvoimiemme eri kenraalit ovat nyt hyvin innokkaasti puhuneet kymmenien miljardien "sotaratsujen" hankinnoista, on Sipilän sirkuksen klovneriaosaston iloittelu ilmeisesti ylimmillään?

Herranjestas sentään, kun on hauskaa, mutta kuka maksaa viulut? No toki se kansa, joka tämän Sipilän sirkuksenkin nosti pystyyn. Ovathan uudet "sotaratsut" toki kalliita, mutta mitäpä noista kymmenistä miljardeista,  parastahan on, että Jussi "hevosenleikki" Niinistö ja hänen avuliaat kenraaliaatunsa viihtyvät!

Vai mitä kansalaiset ja kansanedustajat sekä herra presidentti?


winklaughcheeky

P.s. mehän muistanemme kaikki, että tämä Jussin puolueen "sinihämärä" kanttausluvut ovat olleet alusta asti galluppien virhemarginaalien sisällä! Jotta kelpaa sitä viiden ministerin voimin näyttää, jotta meissä on voimaa, jolle eduskuntakaan ei voi(ne) mitään.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Suomen ja Saksan kauttakulkusopimus oli syksyllä 1940 Suomen ja Saksan välillä solmittu ryhmä sopimuksia, jotka sallivat saksalaisten sotilasjoukkojen kuljetukset Pohjanmaan satamien ja Pohjois-Norjan rajan välillä. Sopimukseen liittyi myös Saksan asetoimitus Suomelle. Sopimuksen myötä Suomi lähentyi ulkopoliittisesti Saksaa. Kauttakulkusopimuksen merkitys päättyi kesäkuussa 1941 Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon ja jatkosodan puhjettua, jolloin Suomi luovutti saksalaisille rintamavastuun Pohjois-Suomessa. (wikipedia)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Saksan_kau...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Muuten, mikä on se kuuluisa "viides kolonna"? Olisiko Jussi "hevosenleikki" Niinistöllä jotain tietoa, omakohtaistakin?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Suomessa, maan sisäisesti, tulisi ensin miettiä varautumisstrategiat kuntoon niin sote- ja maakuntauudistukseenkin nivoutuvana (uhkina esim. paheneva terrorismi, hallitsematon uusi pakolaisaalto ehkä itärajalla, ns. "vihreät miehet", kyber- ja hybridisota, pandemia...jne..) ennen kuin asiasta edes järjestetään äänestystä eduskunnassa.

En ole havainnut, että suunniteltu sote- ja maakuntauudistus huomioisi maan sisäisen varautumisen esimerkiksi edellä kerrottuihin uhkiin. Pisteään ensin maan sisäiset asiat kuntoon ja sen päälle rakennetaan ulkoisen puolustautumisen strategiat yhdessä eri ministeriöissä. Nyt näyttää siltä, että vaunut vievät hevosta...

Onkohan kenelläkään tai yhdelläkään taholla tätä Suomen kokonaisuutta halussaan? Sisäisesti heikossa tolassa ja sekaisin oleva maa tarvitseekin enemmän puolustajia ulkopuolelta...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Kirsi. No uhkiahan on ja ehkä tässä tuo Sipilän sirkuksen erityinen klovneriaosasto (ns. puolustusministeriö & kumpp.)muodostavat omalaatuisen sisäulkoisen uhkan juurikin Suomessa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jussi Niinistö ja siniset ovat kohta muissa töissä. Nykyisillä kannatusluvuilla ei taida yltää edes yhtä kansanedustajaa läpi. Soinikin on hyvin katkera, kun lukee hänen kirjoituksia ja kommentteja, se paistaa sieltä niin selvästi läpi. Harkitsee asettuvansa ainoastaan europarlamenttivaaleihin.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Vesa. Näinhän tuo tilanne tällä erää mukavsti näyttäytyy. Tosin loikkauksia toisiin puolueisiin alkanee esiintyä lisää eduksuntapaikan varmistamiseksi edes sitä kautta...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset