juhaniharjunharja

Theresa May, Mother hen, joka sai "arvoyhteisöt" sekaisin

"Kanaemo"  Theresa on nyt saanut EU:n lisäksi sekä USA:n että Kanadan "läntisinä arvoyhteisöinä"  perin sekaisin tällä diplomaattien karkotusdiplomatiallaan, mutta lisäksi Venäjä "itäisenä arvoyhteisönä"  saa kunnian olla vastaavalla tavalla sekaisin Mayn poliittisella Via Dolorosalla. Tokihan "Kanaemomme" on jo hyvän aikaa kyntänyt erottavia vakojaan tuolla "brextillään" Euroopan Yhteisön sisällä, joten sinällään Theresan poliittinen Via Dolorosa on tullut meillekin kovasti tutuksi.

"Theresa Maytä on kiitelty päättäväisestä reagoinnista kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkytykseen ja kansainvälisen tuen haalimisesta Venäjän vastaiseen protestirintamaan." Näin uutisoi Ylemme uutisessaan otsikoituna "Theresa May yrittää yhdistää kansansa brexit-salamakiertueella - Skripal-tapauksen tuomasta myötätuulesta huolimatta hänet on tuomittu epäonnistumaan"  https://yle.fi/uutiset/3-10138323

Tämä myrkytyskeissi on toki osoittautunut Theresalle ainakin hänen mainettaan kasvattavaksi tekijäksi, mutta tapauksen tutkinnan sekavuus ja asioiden ajallinen kohtaaminen Venäjän vaalien kanssa saattavat johtaa välttävän ja naurettavan politiikan julkiseen yhdentymiseen tässä diplomaattiturnauksessa,  voi se tuottaa myös äkikseltään tapauksia, jossa arvovallan tähden Iso Britannian kunningaskunnan uskottavuus on enemmän kuin koetuksella ympäröivän maailman silmissä.

Se,mitä Theresa Mayn voisi olla parasta nyt tehdä,  olisi asiallisesti kunnollisen neuvonpidon aloittaminen Venäjän kanssa. Mutta juuri nyt kiihko diplomaattien karkotusdiplomatian Via Dolorosalla on mitä ilmeisimmin kuumentunut tilaan, missä "Kärsimysten Tien" kivet polttavat jo sekä Brittein saarten kuningaskunnan poliittisten päättäjien kantapäitä että varpaita.  Näin ollen hypätään ehkä "viileyttäkin" etsien yhä korkeampiin  politiikan sfääreihin, jossa troposfäärinkin tropopaussi tulee puhkaistuksi lentokonesopalla,  toivon mukaan ei sentää ohjussopalla. Vaikka tokihan me tiedämme, miten vähällä järjellä maailmaa hallitaan...

indecision

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Englantilaiset joutuivat paljon kärsimään tappioita ja nöyryytyksiä toisessa maailmansodassa. He olivat hyväuskoisia Hitlerin suhteen, antoivat periksi Hitlerin agressioihin. Vasta Saksan ja NL:n hyökkäys Puolaan herätti britit karuun todellisuuteen.

Uskoakseni britit näkevät Putinin agressiot samanlaisina kuin aikoinaan Hitlerin. He ovat päättäneet että nyt ollan tarkempia. Siksi heitä ja muuta läntistä maailmaa pelottaa Putinin valloitukset. Mitä Venäjä hyötyy Krimistä tai sodasta Ukrainassa. Olisihan ongelmat voinut ratkaista rauhanomaisesti ja halvemmalla.

Sekä saksalaiset että nykyiset venäläiset ovat herrakansaa, muita ylempänä. Saksalaisilla oli ympärillä juutalaisten salaliitto, venäläisten ympärillä on nyt Naton salaliitto.

Myrkkytapaus on mitätön pikkuasia. Mutta arvelen että siinä oli hyvä tekosyy esittää vastalause Putinille että koitappa pysytellä omalla puolellasi. Venäjän lähettämät 1700 ns. pakolaista Lapin raja-asemien kautta oli selvä hyökkäys itsenäiseen Suomeen.

Miksei venäläiset voi elää rauhallisesti naapureidensa kanssa?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Leo.

Mutta siis Iso Britannian kuningaskuntahan jotui nimen omaan Hitlerin Saksan hyökkäyksen kohteeksi, ei Venäjä-NL:n, joten tuntuu enemmän kuin haetulta tämä logiikkasi tähän tilanteeseen. Johan erityisesti EU on joutunut jo pitkään ja sekavaan pyöritykseen tuon Iso Britannian brexitin ja Mayn vaatimusten kanssa. Sekaisinhan tässä ovat EU:n eväät Jokisen tavoin olleet taasen pitkään.

Mitä tulee ylvään brittiläisen kuningaskunnan perin outoon ja suorasukaiseen hupatukseen tuon "myrkytys"tapauksen suhteen ja nimen omaan ajallisesti ajoittuneeseen reagointiin sopivasti Venäjän vaaleihin, olisi ollut varsin kohteliasta ja diplomaattista ensin neuvotella asiasta Venäjän kanssa ilman täysimittaista ja kansainväslistä mediahökellystä. Mutta näinhän tässä nimen omaan "Kanaemomme" ei halunnut, kun on noita sisäpoliittisiakin ongelmia eikä vain brexitin suhteen.

Ihan tavanomaista on löytää sisäistenkin ongelmien ratkaisuun ulkopuolinen "vihollinen". Ja tässä tapauksessahan erinomainen kohde on tietenkin Venäjä. Tämä maa, joka on ollut jo pitkään "kaiken pahan alku". Natonkin laajentuminen lupauksista huolimatta on pohjustanut Venäjän lisääntyvää epäluuloa "läntisen arvoyhteisön" tavoitteita kohtaan.

Tuo Ukraina ja Krim ovat tässä sekä oivallinen "pahuuden leimasin" Venäjän otsaan, että oivallinen poliittinen "peukaloruuvi" toteuttaa näitä omalaatuisiakin pyrkimyksiä tätä "pahuuden valtakuntaa" kohtaan. Ja sen toki Theresa-tyttö hyvin tietää. Kuten sen tietävät monet muutkin "läntisen arvoyhteisön" valtiaat.

Turkki Nato-maana on hyökännyt rajojensa ylitse valloittaen kurdien asuinsijoja, mutta missä ovat ne moitteet, missä ovat ne pakotteet ja missä ovat ne diplomaattien karkotukset nyt? No Turkki on Naton johdosta yksi "läntisen arvoyhteisön" maa, joten "meidän oma roistomme on meidän suojeluksessamme." Kaksinaismoralismiako? Toki ja puhtaimmillaan.

Suomi voisi kyllä ollut olla nyt edes hiukan viisaampi ollen sotkeutumatta tähän nykyiseen "diplomaattien karkotusdiplomatiaan" - vaan kun ei, niin ei. Tyhmyyttähän se vain osoittaa meidän "valtioviisailtamme": liekö vanha Mannerheimilainen Suur-Suomi- aatosten taustalla. Mene ja tiedä... ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Myrkkytapaus on mitätön pikkuasia. Mutta arvelen että siinä oli hyvä tekosyy esittää vastalause Putinille että koitappa pysytellä omalla puolellasi."

Tästä juuri on kyse. Venäjän kansallismielinen uhittelu. aseiden kalistelu ja pullistelu ydinohjuksilla on se varsinainen ongelma. Se on se asia joka johtaa tällaisiin diplomaattisiin sekkauksiin.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Arto Vihavainen. Näinkin toki asioita voidaan katsella ja ummistaa sekä silmät että korvat siltä, mitä uhittelua, pullistelua ydinaseella ja aseiden kalistelua on kuulunut myös "läntiseltä arvoyhteisöltä". Ihan tasanhan eivät (herra nähköön) pullistelutoimet "lännen" ja "idän" välillä vielä ole, kun ottaa huomioon senkin historiallisen ja valitettavan tosiasian, että Nato-arvoyhteisön johtava valtio USA on jo kahdesti käyttänyt ydisnasetta toista maata kohtaan ja nimen omaan toisen maan kamaralla siviilikaupunkien ihmisiä tuoten. Varmaan et kieltäne Hirsohimaa ja Nagasakia?

Tokihan voit ihan rauhassa ummistaa sekä korvat että silmät "läntisen arvoyhteisön" tekemisiltä, uhitteluilta ja kalisteluilta, sehän on todella helppoa, eiköstä vaan? ;)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Ja sitten on tämäkin juttu tässä kaiken hökellyksen ohessa:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/viesti-myos-venaj...

"Viesti myös Venäjälle: Suomi ja Britannia julistavat kesäkuussa yhteisten erittäin nopean toiminnan joukkojen olevan taistelu- ja toimintavalmiita – Kohteeseen alle 48 tunnissa

Aamulehden lähteiden mukaan julistus lähettää turvallisuuspoliittisen viestin myös Venäjälle.

Aamulehden turvallisuuspolitiikan lähteet vahvistavat, että puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ja Britannian puolustusministeri Gavin Williamson antavat Lontoossa kesäkuussa julistuksen maiden yhteisten erittäin nopean toiminnan joukkojen taistelu- ja toimintavalmiuden saavuttamisesta."

Vai että siis näin on taasen Jokisen eväät pinossa. Eikö muuta keksitä kuin sodalla uhittelu Venäjään päin? Meidän tavallisten kansaisten housuilla tuleen vaan sotaministeri J. Niinistö? Voi sun p..kele sentään!

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Katsooko J. Harjunharja militaarisen voimistelun olevan sallittua ainoastaan fantsuttamallesi Venäjälle?

Olen kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen siihen, että muun muassa relativismin sairaudestaan hiljalleen parantuvat, toisia maita valtaamattomat Euroopan länsivallat uskaltavat jälleen panostaa puolustukseensa ja myös tiedottaa siitä ulospäin.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitokset kommentistasi Heikki Toivonen. Mielestäni sekä "läntisen" että "itäisen" arvoyhteisön "militaarinen voimistelu" ei ole sen sallitumpaa kenellekään. Aseiden riisunta on tervein lähtökohta kaikille Telluksen ihmisyhteisöille niin lännessä, idässä, pohjoisessa kuin etelässäkin väli-ilmansuunnat huomioiden.

"Puolustukseen panostaminen" on samalla kilpavarustelun kiihdyttämistä miltä tahansa osapuolelta. Näemmehän jo nyt miten "diplomaattien karkotusdiplomatia" kiihdyttää eri maiden viholliskuvien esiinnostoa. Tässä nimen omaisessa tapauksessa erityisesti Britteinsaarten kuningaskunnan ja Venäjän tasavaltaisen federaation välillä heijastuen samalla koko Telluksen sivilisaatioiden herkkään tasapainotteluun rauhan teillä.

"Kanaemo" Theresan touhut ovat juuri nyt sitä asevaraisuuden "kilvoittelua", jonka suuntaan en toivo ihmiskunnan enää kiiruhtavan. Toki tiedän, että toivo se on turhakin toivo...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

48 tuntia on pitkä aika. Siinä ajassa venäläiset ehtivät Alakurtista vaikka resinalla helposti Ruotsin rajalle. Mutta minä uskon että venäläiset eivät hyökkää Suomeen tavanomaisin menetelmin sotilaallisesti.

Mutta eikö ole silti hyvä että Suomi jollakin tapaa varautuu Venäjän mahdolliseen hyökkäykseen? Ettei käy kuten 1939.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Leo, sotahysteria tuntuu olevan erittäin suosittu hysteria taasen kerran - myös näemmä Suomessakin muutamien päiden sisällä. Jussi Niistö tuntuu vetävän yhtenä humanderina näitäkin vakkureita...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kun katsoo Theresa Mayn esiintymisiä, niin on pakko todeta, että "parasta ennen"- päivä on jo mennyt kauan aikaa sitten. Häikäilemätön rähisijä Boris Johnson on taas ollut alun möläytystensä jälkeen oudon hiljaa.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Raimo Ylinen. Näin näyttää olevan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset