juhaniharjunharja

Oikeistohallituksemme veriuhrit?

Vuodesta 2003 Suomi on ollut mm. Afganistanissa avustamassa USA:n/Naton miehityssotatoimia jo liki viisitoista vuotta.

Olen kuullut, että Suomen sotalaitoksen (tosin kohtalaisen pienen osan) aktiivinen osallistuminen tähän Afanistanin miehityssotaan on ollut samalla yhteisharjoittelua USA:n/ Naton joukkojen kanssa antaen näihin toimiin maamme sotavoimille "uskottavaa oppimista". Kun siis maamme on harjoitellut elävillä maaleilla miehityssotaa Afganistanissa noin viisitoista vuotta, luulisi tuon ajan opettaneen Suomen hallitukselle ja Migrillekin, että Afganistan on sotatilassa oleva ja miehitysjoukkojen täyttämä maa, eikä näin ollen voi olla sieltä paenneille asukkailla millään tavalla turvallinen. Ehkä nykyinen kovan oikeistolaisen (natsismiinkin pitkälle kallellaan olevan?) hallituksen ja sitä avustavan virkakoneiston on sen verran vaikeaa katsoa silmästä silmään "kättensä tuotoksia", joten heistä täytyy päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. Tuon hinnan maksavat toki pakolaiset. Siksi kaiketi paperittomien määrä on nyt turvonnut näinkin isoksi ja ns. käännytykset koko ajan lisääntymässä.

Koska tiedossani ei ole suomalsisten joukkojen tekemiä suoranaisia ihmisten tappamisia Afganistanissa tai Irakissa tai Somaliassa tai Jemenissä, on nyt ehkä mahdotonta asettaa hallituksellemme tai Migrille syytöstä murhasta tai taposta. Mutta pakottamalla pakolaisia palaamaan noihin mainittuihin maihin, Suomen hallituksen ja Migrin voi katsoa uhraavan ihmisiä "sodan jumalain alttareilla" eli siis Afganistanissa, Irakissa, Somaliassa tai Jemenissä. Samallahan Suomi on tehnyt sotavälineistökauppoja sellaisten maiden kanssa, joilla on aktiivista sodankäyntiä tai vastaavaa aggressiota ainakin mainituissa maissa. Patriankin toimet ovat monella tapaa kuin minkä tahansa sodilla tienaavien tahojen: joukkosurmaaminen kun on rahakasta puhaa!

Mitäkö tässä pitäisi sitten tehdä?

Ensinnäkin eduskunnan tulee nyt asettaa istuvan hallituksen toimet näissäkin asioissa tarkasteluun, missä mahdollisia rikkomusnimikkeitä on katsottava ensin ainakin sekä perustuslakivaliokunnan että oikeuskanslerin avulla. Ministerivastuulaki saattaa hyvinkin tulla hallituksen ministereiden eteen. Eikä Migrikään voine jäädä mahdollisten seuraamusten ulkopuolelle. Tosin tuon Afganistanin miehityssodan pitkittymisen jodosta saattavat tämän miehityskauden  edellisten hallitusten ministeritoimet tulla myös tarkasteltaviksi.

 

cool 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

https://yle.fi/uutiset/3-10072419

YK:n pakolaisjärjestö kritisoi Suomen turvapaikkapäätöksiä

https://yle.fi/uutiset/3-10073274

Patrian toimitusjohtaja myöntää virheen: Ugandassa kuolleelle suomalaiselle annettiin lupa markkinoida – "Harkinta petti"

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

https://yle.fi/uutiset/3-10071140

Migri kommentoi Ylen uutista Irakissa ammutusta miehestä: "Päätöksentekijät eivät voi olla vastuussa palautuksen jälkeisistä tapahtumista"

Kuka nyt on "Pilatus"?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Suurinta vääryyttä on myydä autoja Afganistaniin, sillä liikenteessä kuolee siellä vuodessa noin 3 kertaa enemmän väkeä kuin väkivaltaan.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Pekka Pylkkönen. Otaksuttavasti osa näistä tappavista autoista on noita "miehistönkuljetusvaunuja", joita Patriakin tuntuu kauppaavan eri maihin sotaväen liikutteluihin...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset