juhaniharjunharja

No mutta SAULI, minkä teit, arvojohtajamme?

Yleisradion presidenttiehdokaskyselyn mukaan Sinä, presidentti ja ehdokas Sauli Niinistö kannatat tulojen eriarvoisuutta. Muut ehdokkaat eivtä kannata ja reilusti suurin osa kansalaisiammekin on eri mieltä kanssasi – tästäkin asiasta.

Sinä Sauli Niinistö olet entinen kokoomuspuolueen kovien talousajatusten kasvatti, mikä näkyy hyvin tuossa eriarvoisuuden arvovalinnassasikin. Miksi siis yrität peitellä koppavan kokoomuslaisen perusolemustasi olemalla jonkin ”puolueettoman” valitsijalistan ehdokas? No ehkä juurikin siksi, että...

”Vain 19 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä, mutta siitä huolimatta Sauli Niinistön presidenttikaudella on tehty:
- Isäntämaasopimus Naton kanssa (2014).
- Naton maihinnousuharjoitus Hankoon (2016).
- USAn rynnäkköpanssarivaunujen harjoitus Suomessa (2016).
- Puolustussopimukset mm. Yhdysvaltojen, Britannian ja Saksan kanssa.
- Naton hävittäjien viikoittaista partiointia Lapissa ja Baltiasta aina Ouluun asti.
- Noin sadan hävittäjän suurharjoitus Lapissa.
- Miksi presidentti ei erikseen vaatinut kieltoa Naton ydinaseiden tuomiselle maahamme isäntämaasopimuksella, kuten Ruotsi teki?
- Miksi presidentti ei kannusta allekirjoittamaan ydinasekieltosopimusta, kuten Ruotsi harkitsee?

Niinistön mukaan maa ei voi olla suursodan aikana puolueeton. Väite on väärä, koska Ruotsi ja Sveitsi olivat maailmansodissa puolueettomia.

Puolueettomuutta ajavan Suomen presidentin tulisi julistaa,
että sodassa hänen maansa tulee olemaan ehdottomasti puolueeton.”


Oheinen lainaus on linkistä: Rauhaa, ei Natoon, ei ydinaseita

Presidentin tehtävät ovat toki pääpainoisesti ulko- ja turvallisuuspoliitiikan täyttämät, mutta presidentillä on myös paljon muitakin valtaoikeuksia. Näistä yksi keskeinen on lakien allekirjoittaminen tai jättäminen allekirjoittamatta. No mutta Sauli, sinhän allekirjoitit mm. tuon työttämien perustuslaillista ihmisravoa alentavan ”aktiivimallin”-lain.

Siis sanon ja kysyn vielä kerran: No mutta Sauli, minkä teit, arvojohtajamme?

 

cool


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Nyt kun presidenttikilpa alkaa tiivistyä loppusuoralleen, on kaikkien äänestäjien syytä vielä kertaalleen arvioida ajattelemaansa valintaa. Jos valintansa on jo tehnyt, siitäkin huolimatta arviointia on syytä tehdä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tässäkö olisi parempi työttömien aktiivimalli?

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Ottakaapa kantaa - puolueesta riippumatta!

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitokset kommentistasi Kirsi. Tuo kansalaisaloitteesi vaikuttaa varsin hyvältä!

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Yleisradion presidenttiehdokaskyselyn mukaan Sinä, presidentti ja ehdokas Sauli Niinistö kannatat tulojen eriarvoisuutta."

-Et kai tosiaan ole sitä mieltä, että ihmisille tulisi maksaa palkkaa yleisesti vaikkapa jonkun mediaanin, 1800-2100 euroa(?) mukaan työstä, sen sisällöstä ja vaativuudesta riippumatta?

Taloudellinen tasa-arvo vaikkapa jonkinlaisen kansalaispalkan muodossa on varmasti ollut vasemmiston tavoite aina jostain Ranskan vallankumouksesta lähtien, mutta käytäntö mielestäni osoittaa, ettei se ole mahdollista ilman vakavia oheisvaikutuksia talouteen.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jori Kostiainen. Jutussani on kysymys Sauli Niinistön tekemisistä. Palkka eri töistä ja tehtävistä on tätä nykyä sädelty pääasiassa työ- ja virkaehtosopimuksin. On ay-liikkeen tehtävä hoidella työkansan palkkatasa-arvoa, mutta presidentin asema arvojohtajana ymmärrettävästi tärvääntyy, jos hän asettuu kansalaisia taloudellisesti eriarvoistavan politiikan kannattajaksi. Onhan se käsittääkseni perustuslain moraalinkin vastaista. Ja Sauli Niinistö on nyt tässä enemmän kuin selityksen velkaa. Myös noista muistakin asioista.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Anteeksi mutta WTF? Mihin ovat hävinneet markkinat jos palkka-asiat ovat ay-liikkeen heiniä?

Palkkaa pitää saada sen mukaan paljonko muut haluavat työstäsi maksaa. Ei minkään syndikaattipampun sanelun mukaan.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja Vastaus kommenttiin #13

Kiitos kommentistasi Pekka Pylkkönen. Tälläkin hetkellä on meneillään työehtoneuvottelut ay-liittojen ja ns. työantajaliittojen kesken. Näissä määritellään myös nuo palkka-asiat kultakin alalta. Toki on olemassa myös ns. järjestäytymättömiä ns. työantajia, mutta meillä Suomessa on voimassa näitäkin sitovia yleissopimuksia, joten ihan villissä lännessä me emme ole - onneksi palkansaajille eli työvoimaansa vuokraaville. Toivottavasti seuraat aikaasi Pekka.

Juhani Vehmaskangas

Minä taas näen asian siten, että suurituloisimmille maksetaan nykyisin palkkaa tai palkkiota vähän tuuripohjalta eikä niinkään perustuen tehdyn työn määrään tms.
Ja nuo "tuuripalkkiot" taas "revitään" - niin mistä?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Juhani Vehmaskangas. Kysymyksesi on todella aiheellinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ne tuuripalkkiot revitään omistajien taskusta. Tuloerot vain kasvaisivat, jos ei palkkajohtajille maksettaisi niitä.

Miksi on niin suotavaa, että omistajat saisivat rikastua ja kaikille maksettaisiin samaa pientä palkkaa?

Sauli Niinistö ei peräänkuuluttanut tuloeroja puhumattakaan niiden kasvattamisesta, mutta hän sanoi aivan ymmärrettävästi ja viisaasti, että niitä tulee sietää ja ne tulee hyväksyä. Jos yrittäjä menestyy, hänen tulonsa ovat suuret. Silloin hän voi myös työllistää toisia ja vähentää työttömyyttä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Aktiivimalli vaarantaa työttömien yhdenvertaisuuden:

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3837863-akt...

"Työttömien yhdenvertaisuus on vaarassa rikkoutua vakavalla tavalla. Surullisimpaan tilanteeseen aktiivimallissa joutuvat kaikista vaikeimmin työllistyvät – on suuri vaara, että he joutuvat kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolelle. Työttömyystilastot paranevat, mutta todellisuus on yhä karumpi."

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sosialidemokraattinen Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta sosialisoi verottamalla törkeästi parempaa palkkaa saavan henkilön tulot valtiolle.
Tälläinen toiminta lamauttaa yrittämisen ja ahkeran työn teon. Valtio siirtää tulonsiirtoina ei vättämättä järkevästi.
Kommunistipuolueen ja Sinisalolaisten sekä SKDL perillisten Vasemmistoliitto halajaa kättä toisen taskulle saadakseen ropot pois. Jotenkin on Vasemmistoliittolaisen Blogi täynä ilkeätä panettelua Sauli Niinistön hyvin hoitamasta 6 vuoden presdenttikaudesta. Voimme turvallisesti suoda Saulille jatkokauden.
Katsotaan nyt meneekö sensorista läpi.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Seppo Simonen. Kommenttisi on hiukan terävöittämistä vaativa, mutta olkoot. Toki Sauli Niinistö on monen mielestä tehnyt hyvää työtä presidenttikaudellaan. Jopa minustakin hän on joissakin asioissa onnistunut tydyttävästi, mutta erityisesti yllä mainituissa tapauksissa hän on monet selitykset velkaa. Odotan, mitä Sauli itse sanoo...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Seppo, Harjunharja on reilu kommenttien osalta verrattuna niin moneen VL:n kirjoittajaan. Saa olla ihan avoimesti toista mieltä eikä sensorointia ole tapahtunut ainakaan minun kohdalta. Saattaa johtua siitä, että on Utsjoelta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mielenkiintoista. Tuleekohan siitä myös merkintä rikosrekisteriin?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kiitos Juhani mielenkiinnostasi mallia kohtaan!

Vielä "Aidosti palkitsevasta aktiivimallista" sen verran, kun joku sitä kritisoi, että em. mallia tulee tarkastella positiivisuuden kautta! Yhtään en ihmettele, miksi tämä maa kulkee niin raskaassa lastissa, jos kaikki aloitteet ja avaukset mietitään aina huonoimman kautta:

"Aidosti palkitseva aktiivimalli" palkitsee aidosti niitä työttömiä, jotka siihen ryhtyvät. Em. parannetussa aktiivimallissakin voisi siis jäädä kotiin makaamaan, jos ei halua 4,65 %:n mukaista korotusta työttömyyskorvaukseensa. Silloin kotona makaaja saa 4,65 %:n vähennyksen korvaukseensa. Oma valinta siis.

Tätä "Aidosti palkitsevan aktiivimallin" mukaista vanhuksen tai lähinaapurin auttamista tai vapaaehtoisena yhdistyksessä tai esim. urheiluseurassa toimimista kun ei katsottaisi perinteiseksi palkkatyöksi. Se olisi enemmänkin sellaista "varalla oloa", jos jotain pientä helppoa "taksvärkin" tapaista olisi tarjolla.

Näin työtön saisi n. 66 euroa nettona enemmän kuukaudessa kun verrataan sitä hallituksen aktiivimalliin, joka vähentäisi 33 euroa nettona - tämä laskelma siis pitkäaikaistyöttömän kohdalla.

Kumman mallin luulet useimpien pitkäaikaistyttömien valitsevan? Ja siis keille se kunnan sosiaalitoimen näkemyksen mukaan sopii. Malli kun ei sovi kaikille - kuten niille sohvaperunoille...

Joni Ikäläinen

Valitkaa minut valtakunnan kansleriksi ja senaattoriksi, niin pidän huolen siitä että jokaisella on tasavertainen mahdollisuus. Koulutukseen puutun sen verran, että laitosmainen ja vastuuton opetus saa täyskäännöksen. Koulutuksen on nojattava henkilökohtaiseen opetukseen ja vahvuuksien löytämiseen. Opinnot päättyvät kun nuorella on ajatus tulevaisuudestaan ja työstään. Jokainen opintonsa päättävä tulee olemaan oikeutettu kahden miljoonan sitoutumattomaan pääoma-avustukseen. Näin ollen kaikilla on tasavertainen mahdollisuus sijoittaa rahansa parhaaksi näkemällään tavalla. Tämä takaa sen, että onnistuminen ei jää alkupääomasta kiinni. Tiedämme jo, että rahaa tehdään rahalla. Toisena perustuslaatuisena lupauksena pidän sen, että porvareiden kikkailut jäävät historiaan. Kansan varojen levittäminen ulkomaisiin sijoitusyhtiöihin saa kokea loppunsa. Mikään taho ei tule pitämään määräysvaltaa yli kansan, tästä syystä "demokratiasta" luovutaan ja tilalle luodaan ns. avoimeen lähdekoodiin pohjaava tasavertainen kansantasavalta, jossa päätökset tehdään täysin läpinäkyvästi ja tarpeita silmällä pitäen. Jokaisella on tasavertainen mahdollisuus puuttua päätöksentekoon, mikäli se ajaa yhteistä onnistumista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset