juhaniharjunharja

Liiketoimintaa "informaatiovaikuttamisessa"

Talouselämä-lehdessä 18.11.2017 on toimittaja Matti Virtasen tekemä juttu pienyrittäjä Markku Mantilasta. Otsikointo on jo itsessään  perin "myyvä":

Venäjä voi yrittää horjuttaa Suomen yhteistä tarinaa – ”Kuin tykillä ampuisi”

18.11.2017 09:30

TurvallisuuspolitiikkaMediaPolitiikkaTurvallisuusUlkomaat
http://-944c27a2f91f?ref=twitter%3A3c23

Jutusta on myös luettavissa seuraavaa:

"Mantila ilmoitti yllättäen huhtikuussa eroavansa valtioneuvoston viestintäjohtajan paikalta kovan työtaakan takia.

Lokakuun loppuun kestäneiden rästilomiensa aikana Mantila käynnisteli omaa firmaansa, viestintätoimisto Commanti Oy:tä. Yhden miehen yritys tekee muun muassa viestintästrategiaa terveysyhtiö Coronarialle. Commantin tärkein osaaminen liittyy kuitenkin informaatiovaikuttamiseen. "


Äkkäsikö siis liikemies Markku Mantila kaupallisen raon, missä esimerkiksi "Venäjän uhka" myy ja tuottaa kassavirtaa? Voisi samalla kysyä liikemies Mantilalta, mistä hän on mahtanut saada opin ja osaamisensa tähän informaatiovaikuttamiseen?

Samalla kun Commanti/Mantila käyttää informaatiovaikuttamisen osaamistaan nyt muuallakin kuin vain valtioneuvostossa juurikin tuon Venäjän uhan myynnillä, osaava mies kun on, hän halunnee vahvistaa edelleenkin tuota "Suomen yhteistä tarinaa" eräänlaisena ulko- ja turvallisuuspolitiikan "totuuden torvena" juurikin naapurimaamme Venäjän pahoja aikeita "paljastellen". 

Nyt kun Venäjä on ollut ehkä jo kymmeniä vuosia eräänlaisena "pahuuden tyyssijana" eri informaation myyntitoimintaa harjoittavien medioiden palstoilla, on näiltä medioilta varmaan jäänyt sen verran markkinarakoa, että pienyrittäjä Markku Mantilakin pääsee osingolle tuon informaatiovaikuttamisensa avulla. Tosin näissä meiningeissä käy usein niinkin, että suuri alkuinnostus suurine otsikoineen hautautuu muun vastaavan roinan alle, mikä saattaa vaikuttaa negatiivisesti sekä tulevaan kassavirtaan että samalla myös intoon tuottaa sitä tuloa pursuavaa myytävää, jota voitoksikin usein sanotaan. Mutta firmanhan voi aina koettaa laittaa pörssiin myytäväksi...  devil

 

Kuvassa pienyrittäjä( Commanti Oy) Markku Mantila/ Kuva Te-lehti/ Vesa Joensuu
 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat