juhaniharjunharja

Suomi militaristisin valtio per capita?

USA:n presidentti Trump vihjaisi tuossa pressojen tapaamisessa sattumoisin, että Suomi on militaristisin valtio, kun asiaa katsotaan per capita. Ei siis ihme, että Trump pitää noita uusia hävittäjäkauppojakin maamme kanssa lukkoon lyötyinä. Onhan meillä varsin miltarismiin taipuvainen perusporvarihallitus ja kokoomuslainen presidenttikin. Kyllä tällaisella koalitiolla yksi salskea "sotilasvallankaappaus" aina aikaansaadaan Suomessakin. Perinteitähän meillä taitaa olla ainakin vuodesta 1918 lähtien.

Mielenkiintoista oli myös se, että istuva presidenttimme Sauli Niinistö koetti tuoda esiin maamme oivaa kykyä olla Naton ja Venäjän "välimiehenä" jättämällä mainitsematta sen puoli-ikävän tosiasian, että virallisesti emme ole Natossa. Mutta väliäkös sillä on, kun onhan meillä sotilaiden allekirjoittama "isäntämaasopimus", jonka perusteella maamme on jossain määrin annettu Naton sotaharjoittelutantereeksi ja kauttakulkusillaksi ehkä vielä joskus tarvittaviin laajempiin operaatioihin. Niistähän meillä on toki historiallista kokemusta karttunut aseveliyhteistyöstä ihan Natsi-Saksankin kanssa. Tosin hiukan mynkäänhän se meni, mutta kuka nyt uusmilitarismin innossa manneitä muistaisi. "Kuka vanhoja muistelee, sitä pistimellä silmään" - vai miten se olikaan?

Olisi kyllä kuitenkin mielenkiintoista saada kommentti sekä istuvalta porvarihallitukselta että istuvalta ja vaalitaistoa käyvältä kokoomuslaiselta  presidentiltäkin tähän maamme "suuruuteen ja militarismiin" sotavoimien osalta per capita. "Terrorismin vastaiseen sotaan" maamme tuntuu olevan aina valmis,  jopa ja erityisesti Nato-yhteensopivin Hornetein ja muine "ameriikan asein". Rahat noihin sotatouhuihin otetaan sitten vaikka työttömiltä! Mutta mitäpä porvari köyhästä välittää? Eihän se des maksa paljon...

devil 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mihinkähän ihmeen tilastoon presidentti Trump mahtaa verrata? "Militaristinen Suomi" taitaa pärjätä vain kahdessa asiassa, eli reservin koossa ja siviilien aseiden määrässä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Kari Haapakangas. Pres. Trumpilla lienee CIA:n ja muiden vastaavien "tiedusteluviranomaisten" tilastot käytössään. Ja onhan hänelle varmaan kertoiltu kuinka innokkaasti Suomen kenraalit ja sotaministeritkin ovat olleet kutsumassa USA:n ja Naton sotavoimia erilaisiin pullistelutehtäviin viime vuosina aina etelästä Lapin perukoille. Kyllä siinä aseiden ja miesvahvuuksien luvut per capita kohoilevat runsaastikin. Lisäksi ovat nuo hyökkäyskelpoisten uudempienkin lentokoneiden hankinnat olleet maamme agendalla pitkäänkin. UPI, Yle ja keltainen lehdistömme on myös kunnostautunut "uhkakertointen" nostossa varsin näkyvästi, joten mediavetoinen pres. Trump tuntenee olevansa kovastikin informoitu Suomen asioista, vaikka ihan tieteellisen terävää näyttöä asioille ei löytyisikään. "Niin on, miltä näyttää" taisi Kekkonenkin aioinaan sanoa... ;)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

ollos huoleton,,suomen PUOLUSTUSmenot ovat edelleen euroopan(saati maailman)pienimmästä päästä,mittasi miten hyvänsä!
-lohduttaa meikäläistä rauhanaktivistia,,tosin teikäläisen"aseriisunta"huolettaa,,sekun ei edellytä kremliltä minkäänlaisia toimia,ainoastaan suomelta !

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jari Pirppu. Toivottavasti Yhdysvaltain presidentti Trump yhtyy mielipiteeseesi! Olet varmaan asiasta jo konsultoinut USA:han päin? ;)

Toimituksen poiminnat