juhaniharjunharja

SOTE-sotkuista Nato-SOTA-sotkuihin

Juurihan vajaa kuukausi sitten Suomikin antoi maa- ja ilmatilansa Lapissa perin laajalle Nato-maiden joukkiolle "nokitteluun" Lännen ja Venäjän välille. Ei sitä edes presidentti Koiviston hautajaiset juurikaan hillinneet.

https://yle.fi/uutiset/3-9693227

Syyskuussa on taasen vastaavat pippalot odotettavissa Itämeren "tanhuvilla" - ja totta kait Suomi on pullisteluhommissa mukana. Sotaministerimme ex-persu Jussi Niinistö tuntuu häärivän jälleen innolla mukana.

https://yle.fi/uutiset/3-9691511

"Suomi liittyy Britannian johtamaan nopean toiminnan sotilasjoukkoon – Ruotsikin tulossa mukaan

Puolustusministeri Jussi Niinistö (uv.) allekirjoittaa liittymisasiakirjan perjantaina."

Suomen "ajautuminen" syvälle militaristiseen seikkailupolitiikkaan lienee ainoa maininnan arvoinen "saavutus"  tältä perusporvarihallitukselta - kun tuo SOTE:kin tuntuu taasen olevan perin juurin sekaisin. Kun sosiaali- ja terveydenhuolto ei luonnistu, niin koetetaan sitten sotahommilla - vai kuinka on herrat hallituksen? Joku "yhteinen rajavihollinen yhdistää"-henki päälle, vaikka sitä aitoa vihollista ei vieläkään löydy - ei edes tekemällä tehtynä -  mutta on SOTE on, on...

"Petteri Orpo sotesta: "Pakkoyhtiöittäminen ei ole perustuslain mukainen""

https://yle.fi/uutiset/3-9692759                                                       

 

Kun SOTE-sotku jälleen hämmentää porvarihallitusta, laitetaanko ex-persut asialle tuottamaan SOTA-sotkua?

cool

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kovin on ohdakkeiseksi mennnyt porvarihallituksen vallanpidon polku: kriisistä kriisiin. Kaikkeenhan sitä tottuu sano pässikin kun päätä leikattiin... ;)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tärkeintä on että pidetään Venäjä varuillaan. Ettei se lähtis liikkeelle ja ajais minut kolmannen kerran evakkoon. Olisko Utsjoen tienoot hyviä evakoille? Olisimme ainakin lähempänä Naton turvaa.

Sinulla Juhani on Suomen turvallisin kolkka asuttavana. Tänne etelään lentää ohjukset ja lentokoneet ja vihreät miehet hetkessä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Leo, tässäon se paradoksi, jotta kun "pidetään Venäjä varuillaan", jodumme pitämään itsemme varuillaan. "Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa". Varuillaan olo on pidemmän päälle erittäin rasittavaa ja tulee myös taloudellisesti erittäin kalliiksi. Avoimen luottamuksen rakentaminen on eloa leppoistavaa, säästää hermoja ja rahaa. Joten ystävyys, yhteistyö ja luottamus takaavat parhaiten rauhan. Älytön epäily, kyräily ja vihanpito laukeaa usein hyvin kamalalla tavalla - varsinkin kun ydinaseet sattavat puhua. Sen jälkeen ei Leokaan enää puhu...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Ihan kohtapuoliin al-Assad "kaasuttaa" taas omaan väkeään ja silloin ryntää USA-vetoinen koalitio paikalle väellä ja voimalla joko Syyriaan tai Iraniin tai molempiin. Aika monet palaset on saatu jo paikalleen tämmöistä operaatiota varten. Joukkojen keskitys on jo meneillään. Sunni-arabi-maat on neuvoteltu koalitioon mukaan. Diplomaattisuhteita heikennetään ja veruke on viritetty jo valmiiksi eli juurikin tuo kaasu-isku. Talouspakotteita Venäjää vastaan on kiristetty ja maahantulokielto vihamielisiksi pommitetuista muslimimaista on saatu aikaan.
Suursota Lähi-Idässä eskaloituu tietenkin Itämerelle, jos ja kun Venäjä vedetään semmoiseen mukaan ja silloin on Suomessakin aika kuumat paikat.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jouni Borgman. Todellakin, pahalta taasen näyttää - meidän nilkit perässä...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Ja täss sitten se SOTE-soppa lyhyesti:

"– Hallituksen esityksen mukainen valinnanvapausjärjestelmä ei turvaa kaikissa tilanteissa riittäviä sosiaali- ja terveyspalveluita yhdenvertaisesti kaikille, sanoi perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) valiokunnan tänään torstaina pitämässä tiedotustilaisuudessa.
Lapintien mukaan valiokunnan kuulemien asiantuntijoiden arviot olivat asiassa yksimielisiä.
– Hallituksen esittämä maakunnan velvollisuus yhtiöittää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut on siten perustuslain vastainen, Lapintie jatkoi.
Valiokunnan mielestä perustuslaki edellyttää, että maakunta voi myös itse tuottaa sote-palveluita."

https://yle.fi/uutiset/3-9696396

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset