juhaniharjunharja

SINTU eli Sininen tulevaisuus

Uutisten mukaan UV:sta (Uusi vaihtoehto - tai ultravioletti) tulee ilmeisesti SINTU (Sininen tulevaisuus - tai kuorittu maito eli sintu)

https://yle.fi/uutiset/3-9678457    Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon nimeksi Sininen tulevaisuus.

"Ryhmän mukaan nimi Sininen tulevaisuus kuvastaa "vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta". Ruotsiksi nimi on suora käännös Blå framtiden. Englanniksi ryhmä on nimetty Blue reform eli sininen uudistus.

Viime tiistaina 20 perussuomalaisten kansanedustajaa jätti perussuomalaisten eduskuntaryhmän ja muodosti oman ryhmän, Uuden vaihtoehdon. Lähtijöiden joukossa olivat muun muassa kaikki perussuomalaiset ministerit ja eduskunnan puhemies Maria Lohela."

Sininen on yleisnimi sinisille väreille, joita aistiaan näkökuvassa, kun silmän siniselle (B) valolle herkät tappisolut ovat muihin valoihin (R,G) nähden selvästi aktiivisempia. Siniset sijoittuvat spektrillä lyhytaaltoiseen päähän eli ovat aallonpituudeltaan noin 360-490 nanometrin mittaluokan välissä.

Mutta sitten se SINTU: Kuorittu maito (myös esim. kurri, kurnaali, joppi tai sintu) on maitoa, josta kerma on separoitu pois. Se on rasvatonta tai vähärasvaista sekä pastöroimatonta ja homogenoimatonta. Kuorittu maito on maitoteollisuuden tärkeä raaka-aine, ja sitä käytetään maitovalmisteiden rasvapitoisuuden säätelyyn. Kuorittua maitoa ja siitä tehtyjä rehuja käytetään kotieläinten ruokintaan.


Toisaalta Tapio Rautavaara tietää kertoa seuraavaa: https://www.google.fi/search?q=sininen+uni&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=rJpHWYfWOaer8wfl8oXQBw

"Sininen uni. ... Ja sillä on uninen lakki ja sininen uninen vyö ja unista jäätelön palaa se pienillä hampailla syö.."

 

cool

 

 

  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nimi on raikas ja melko ytimekäs.

Mutta tietysti kaikista nimien lyhennyksistä voi aina väännellä kaikkea mahdollista. Jos se ei ole tuo "Sintu", niin sitten se voi olla "Situ", mikä taipuu savokarjalassa helposti muotoon "Sittu", jolla on tyystin toisenlainen merkitys, mitä siihen raikkauteen tulee.

Yleensä pitkäaikaisemman vakaan menestyksen omaavien puolueiden nimissä on kyllä linja ulkopuolisellekin kuulijalle jollain tavoin jo nimestä ymmärrettävissä. Tuollaiset luovuutta osoittamaan pyrkivät nimet tuppaavat jäämään ohimenevien liikkeiden nimiksi. Venäjälläkään ei "Jabloko" (Omena) saanut koskaan kovin vakaata kannatusta osakseen.

Sininen voi värinä viitata Suomen lipun ristiin, mutta yhtä hyvin myös EU:n lipun pohjaväriin, joten siinä mielessä se on ovelammin valittu kuin vaikkapa "Sinivalkoinen tulevaisuus".

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitokset kommentistasi Juha Kuikka. EU-lipun pohjaväri saattaa kuvata tuota SINTUa varsin ovelana ja "ratkikierona" porukkana varsin hyvin. ;)

Juhani Vehmaskangas

Joko sintu.fi on rekisteröity? Viimeaikaisten domainvarausten valossa lienee selvää, että "sintut" ovat sen oppineet, että varaavat domainin ennen kuin päästävät nimen julkisuuteen.

Ehkä uusi puolue kuitenkin on SKOP: Suomen kansan onnellisuuden puolue?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Juhani Vehmaskangas. Tuosta domainista en nyt osaa sanoa tämän kummepaa... SKOP on myös lyhennys Säästöpankkien Keskusosakepankista, joka ajatui konkurssiin ja on arvioitu, että SKOP tuli maksamaan veronmaksajille korkoineen noin 1,3 miljardia euroa. SKOP:n pelastanut Suomen Pankki oli vaarassa kaatua pankin aiheuttamiin tappioihin. Olisiko tuo SINTU sittenkin sopivampi, konkurssihan sillä toki lienee edessä, mutta ehkä vain poliittinen...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lisäksi SKOP:n pääjohtaja teki itsemurhan.

Juhani Vehmaskangas

Huomasit tuon yhteyden taannoiseen SKOPiin. Olin varma, että jokainen riittävän "vanha" sen huomaa. Sinisen tulevaisuuden käännökset, no jaa -future...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Onkohan tuossa kirjoitusvirhe? Pitäisi olla soininen tulevaisuus?

Juhani Vehmaskangas

Pitäisi olla: tykkää -nappi.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Juhani, tuo tykkää-nappi saattaa olla ikään kuin tuo suosittele-nappi...

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #16

Mielestäni tykkääminen ja suositteleminen ovat ihan eri asioita. Eivät siis ole synonyymejä. Ehkä olen väärässä - no en ole.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja Vastaus kommenttiin #21

Eivät ole tykkääminen ja suositteleminen synonyymejä, se on totta. Mutta minkäs tälle US:lle teet?

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Lähtijöiden toimintatavan ja moraalin näkökulmasta väri olisi voinut olla mustakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lyhenne on hyvä mutta koko nimi on kökkö ja kääntyy englanniksi: Out in the blue.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Yleiseen käyttöön tullevat lyhenteet Sin ja/tai ST. Kurri käy ihan hyvin negatiiviseksi lemppariksi. Rasvat itselle, kurria kansalle.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Parempi nimi olisi ollut siniwalkoinen, eli siwa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Vuosia sitten eräillä markkinoilla PS:n ehdokkaat käyttivät sinistä hihanauhaa. Sanoin eräälle ehdokkaalle, että minulle se tuo mieleen 30-luvun sini/mustat. Nauhat hävisivät samana päivänä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Kalervo Pohjola. Saas nyt sitten nähdä, josko SINTUt muistavat tämän. Muutoinhan saanemme nähdä hihanauhojen toisinnon...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kuorittua maitoa, kurria eli sintua myydään ja juodaan eniten, sehän on rasvatonta eli sinistä maitoa:)
Tuskin sitä raskitaan elikoille juottaa. Aikaisemmin kylläkin se oli vasikoiden ja renkien juomaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Meilläpäin nimitettiin Sintuksi kurria johon oli lisätty pulet vettä ja tämä sintupääläri oli mukana heinätöissä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Aimo Remes, näin nimitettiin vesioheinteista kurria meilläkin sintuksi, ja heinätöissä sitä pääasiassa käytettiin.

Toimituksen poiminnat