juhaniharjunharja

Lapin Nato-sota, jatkosodanjatkosodan harjoittelua?

"Rauhanpuolustajien verkkosivujen mukaan Arctic Challenge 2017 lentosotaharjoitusta vastustetaan, koska se lisää sotilaallista jännitystä Kalottialueella ja häiritsee Lapin herkkää luontoa porojen vasomisaikaan."

On järkyttävää, että Suomi on taasen harjoittelemassa sotaa Naton ja kumppaneiden kanssa Lapissa samalla,  kun Suomi on saanut puheenjohtajuuden Arktisessa neuvostossa! "Puheenjohtajakautensa aikana Suomi ohjaa Arktisen neuvoston työtä tavoitteenaan vakauden säilyttäminen ja arktisen yhteistyön vahvistaminen. Puheenjohtajakaudella Suomen maakuvaa vahvistetaan ja arktista osaamista tehdään tunnetuksi."

Suomi siis ohjaa Arktisessa neuvostossa "vakauden säilyttämistä ja arktisen yhteistyön vahvistamista" Nato:n sotilaskoneiden varjossa ja avulla! Älytöntä kaksinaamaisuutta hyvä presidentti ja hyvä hallitus! Tämä satojen sotakoneiden pullisteluharjoitus ei mitenkään vakauta ja rakenna yhteistyötä arktisella alueella. Se aiheuttaa epävakautta ja vähentää yhteistyön mahdollisuuksia arktisella alueella, se raunioittaa kaikkia asiallisia rauhan pyrkimyksiä arktisella alueella! Militarismi ei koskaan ole ollut rauhan, vakauden ja aidon yhteistyön takaaja, militarismi on aina tuhonnut näitä edellytyksiä. Näin se tekee nytkin!

Näillä kalliilla, turhanaikaisila ja vahingollisilla sotaharjoitteluilla Suomen maakuva "vahvistuu", mutte ei suinkaan rauhan, vakauden, arktisen yhteistyön ja osaamisen alueella. Se vahvistuu valitettavasti maana, joka on alkanut harjoittaa arktista  militaristista seikkailupolitiiikkaa! Jotta näin ei kävisi, Suomen presidentin, hallituksen ja eduskunnan on keskeytettävä nuo sotaharjoitusvalmistelut välittömästi ja peruttava ne kokonaan.

Vaikka kuinka meidän nykyiset mitä ilmeisimmin militarismin läpitunkemat kenraalimme sitä itkisivät,  kenraalimme on otettava puhutteluun ja laitettava heidät uudelleen koulutukseen, missä Arktisen neuvoston vakauden säilyttämisen ja arktisen yhteistyön tavoitteet selvitettään nimen omaan rauhan vakauden tavoitteiden mielessä!


http://yle.fi/uutiset/3-9607484
 

Tämä on harvinaista: Mielenosoitus sotaharjoitusta vastaan Rovaniemellä

Suomen Rauhanpuolustajat on järjestämässä Rovaniemelle mielenosoituksen Pohjoismaiden ja Nato-maiden suurta lentosotaharjoitusta vastaan toukokuun lopulla.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Varmista rauha, varaudu sotaan.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Eero Pyykkölä. Tuolla sloganilla rauha on sitten sitä kuuisaa hautausmaan rauhaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kiitos Juhani vastauksesta. Jos mietimme "Kylmän Sodan" aikaa Euroopassa, niin kauhun tasapaino piti yllä rauhaa. Molemmat blogit olivat äärimmilleen varautuneet sotaan, mikä kuitenkin esti sodan.

Et kai sinä niin naivi ole, että väität Neuvostoliiton aseiden olleen "Rauhan Aseita"?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Tämä satojen sotakoneiden pullisteluharjoitus ei mitenkään vakauta ja rakenna yhteistyötä arktisella alueella."

Satojen?

Ettei vain olisi blogistille tullut väärinkäsitys tai laskuvirhe.

"Suomen, Norjan ja Ruotsin ilmavoimat järjestävät 22. touko–kesäkuussa monikansallisen Arctic Challenge Exercise 2017 -lentotoimintaharjoituksen. Maiden pohjoisosien ilmatilassa toimeenpantavaan harjoitukseen osallistuu yli tuhat henkilöä ja noin sata ilma-alusta 11 maan asevoimista."

Niille, keitä kiinnostaa asiatieto Arctic Challenge Exercise 2017 -lentotoimintaharjoituksesta 22.5–2.6.2017, sitä on tarjolla osoitteessa http://ilmavoimat.fi/ace17.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Hannu Mononen, mutta...

"ACE 17 antaa osallistujilleen mahdollisuuden harjoitella laajamittaista ilmaoperaation suunnittelua ja toimenpanoa todenmukaisessa toimintaympäristössä, jossa ovat mukana monipuolisesti nykyaikaisen ilmasodankäynnin erityyppiset ilma-alukset ja joukot."

Siis Lappi on jälleen kerran todenmukainen ilmasodan toimintaympäristö - tätäkö se Arktisen neuvoston toiminta tuleekin olemaan?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"- tätäkö se Arktisen neuvoston toiminta tuleekin olemaan?"

Niin, kyllähän se on ymmärrettävää, että Rauhanpuolustajat ja myös Venäjä ovat huolissaan pohjoisen suunnalla tapahtuvasta sotilaallisesta harjoittelusta, joka ei tapahdu Venäjän puolella venäläisten toimesta.

Niinhän aikoinaan YYA -aikakaudella kovasti Suomessakin hehkutettiin ns. ydinaseetonta Pohjolaa ( silloin kun ei vielä ilmastonmuutosta ollut keksitty ), johon ei kuitenkaan kuulunut NL:n Kuolan niemimaan tukikohdat, eikä NL:n Itämeren laivaston alukset ydinaseineen. Neuvostoliitto Suomen komppaamana sellaista ydinaseetonta Pohjolaa kovasti kannatti , jostain syystä.

Mutta mikähän mahtaa olla Venäjän tavoitteet Arktisella alueellaan tänään ? Ilmaston muutoksen torjuminen vai kaasu- ja öljyvarojen hyödyntäminen ? Kummalla on merkittävä rooli Venäjän talouden kannalta ? Niin paljon kuin meillä media onkaan viimepäivinä hehkuttanut Arktisen neuvoston roolia ilmaston muutoksen torjumisessa, voi se olla hyttysen hyrinää Venäjän nykyhallinnon korvissa.

Mitenkähän muuten tuohon tulevaan Zapad -harjoitukseen Rauhanpuolustajat suhtautuvat ? Sehän toki tapahtuu keskeisellä Itämerellä, josta ei kuitenkaan ole kovin pitkä matka Arktiselle alueelle.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Valitettavan monet suomalaiset ovat yhä vieläkin Moskovan henkisessä ohjauksessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No rajan takana varustellaan ja valmistaudutaan eri mittakaavassa. Natoa he eivät siellä pysty uhkaamaan, mutta muutamia pieniä maita kylläkin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005065936.html Katsotaan mitä näissäkin tapahtuu. Kysymys ei ole pienistä harjoituksista.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002678603.html

Venäjä ja Kiina pyrkivät vaikuttamaan kumpikin pienten naapureidensa kykyyn puolustaa omia alueitaan. Sitä tehdään suorilla vaatimuksilla ja tällaisella trollauksella. Ei se välttämättä onnistu, mutta kannattaa kuitenkin kokeilla.

Mistään suuresta pullistelusta ei kuitenkaan näytä olevan kysen. Ei kymmenientuhansien miesten ja satojen koneitten hyökkäysharjoituksia. Eikä sisällä valtavien joukkojen uudelleen sijoitusta hyökkäystä varten, kuten tuolla rajan toisella puolella.

http://www.airforce-technology.com/news/newsfinlan...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomen Lappi on siitä harvinainen paikka maailmassa, että sodan harjoittelu voidaan aloittaa käytännössä välittömästi lentokentältä noustessa. USAAF:n lentäjät olivat kateellisia suomalaispiloteille, joiden ei tarvitse lentää tuntia harjoitusalueelle ja toista takaisin.

Lappi on myös ainoita paikkoja maailmassa NATO-pilottien lentää Venäjän tutkavalvonnan alla ja torjuntaohjusten kantaman sisällä. Sekin tuo oman autenttisuutensa lentelyyn. Suomessa ei myöskään tarvitse lentää ympyrää, kuten esin. Baltian ilmatilassa, koska ilmatilaa riittää satoja kilometrejä jokaiseen ilmansuuntaan.

Saat Juhani hyvä nähdä, että harjoituksia tullaan järjestämään Lapissa enenevissä määrin juurikin loistavista olosuhteista johtuen.

Tämä tietää hyvää myös alueen talouselämälle, koska esimerkiksi näin suuri harjoitus tuottaa paikallisesti melkoisen taloudellisesti positiivisen piikin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Eiköhän tuolla harjoitella ennemminkin Talvisodan (=hyökkäyksen torjumisen) varalle.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Mitä mieltä arvon blogisti on Venäjän aloittamasta varustautumisesta joka alkoi kun eurooppalaiset natomaat olivat selkeästi aloittaneet jo sotilaallisen voiman vähentämisen.

Toimituksen poiminnat