juhaniharjunharja

Verkkourkintalaki, entäs perustuslaki?

"Verkkotiedustelulaki" on jo itsessään perin hämäräperäinen juttu ja tarina. Mutta kahta oudommaksi se menee, kun joudutaan rukkaamaan perustuslakia mokoman takia! Eikä tässä vielä kaikki: perustuslakia pitäisi nyt muuttaa kiirrellä jo tämän hallituksen vallan puitteissa ja ilmeisesti jopa ihan tämän vuoden aikana syksyllä!

 

Nyt siis tämä SOS-hallitus on tuomassa tällaista ennakkotapausta perustuslain muuttamiseksi erityisesti uhkilla pelotellen! Mutta jos nyt kiireellä muutetaan perustulakia pelko mielen päällä, miten luulette ihmiset hyvät, kuinka meidän ja itse perustuslain käy? Ennakkotapauksillahan on taipumus muutua tavalliseksi käytännöksikin ja antaa seuraaville perustuslain muuttamisille malli, jota sitten voidaan herkästi pitää ohjeena muillekin perustuslain rukkaamisille. Mitä virkaa silloin on itse perustuslaillakaan?

 

Tämä SOS-hallitus on muutoinkin osoittautunut kiireellä sähläriksi ja tehnyt maamme poliittisesta käytännöstä sekavan kuin peruskoulun ala-asteen sählypeli . Tokihan tässä on tunnetusti ja erityisesti persuilla kiire osoittaa "tekemisen meininkiä", jotta kirvelevä vaalitappio ei ehtisi ajaa heitä ulos hallituksesta ennen aikojaan. Kun on päästy "oikean vallan" makuun ja erityisesti ulko- ja puolustuspoliittisen sellaisen, niin jälkiähän sitä täytyy saada näkysälle. Ollaanhan meille jo rakentelemassa oikeaa informaatiosodan eurooppalaista pääesikuntaakin, niin kaipa se esikunta tarvitsee tällaista "kättä pidempää", jolla kansalaiset saadaan ryhdikkäästi marssimaan "sotilaspoikaa" laulellen. Jos vaikka ihan oikeaan sotaan taasen päästäisiin? Liekö "Uralin pihlaja" vielä uudellen punertuisi? Hitlerin kanssahan homma jäi kesken...

Eduskunnan ei tule missään nimessä hyväksyä tällaista meininkiä ja tällaista lakia!

cool

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3705630-vase...

Vasemmistoliitto tiedustelulaista: ”Ei pikaväylää perusoikeuksien rajaamiselle”

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juhani, kun olet matemaatikko luulisin sinun ymmärtävävän jotakin tietoliikenteestä, vai olenko täysin hakoteillä?

Nykyinen lainsäädäntö antaa oikeuden "urkintaan" vain Suomen rajojen sisällä tapahtuneen rikoksen todistamiseen.

Jos tietoverkossa aiheutetaan rikos, joka koskee Suomea, milloin se on "Suomen rajojen sisällä tehty"?

Asiantuntijana osaat varmaan kertoa milloin rikolliset bitit ylittävät Suomen rajan. Leikki leikkinä. Ehkä tämä tuli selväksi?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Matti Villikari, ehkä jotain ymmärrän tietoliikenteestä. Mutta tässä tilanteessa näyttääkin olevan tärkeää uhkilla pelottelu ja perustuslain muutos kiireellä, jota päästään uuteen käytäntöön. Bitit ovat bittejä, joiden ajan ja paikan määrittely on yhtä helppoa, kuin ymmärtää kvanttimekaniikkaa. Muita tämän sählärihallituksen meiningistä on yhtä helppo saada varmuus kuin persut ymmärtävät Heisenbergin epätarkkuusrelaatiota... ;)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ok, mutta miten voit todistaa, että verkossa tehty rikos on tehty Suomessa? Auttaako kvanttimekaniikka tosiaan määrittelemään milloin bitti ylitti Suomen rajan?

Minun täytyy tunnustaa, etten ymmärrä kvanttimekaniikkaa riittävästi, ehkä bitin rajanylitys pystytään määrittelemään tarkasti!

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja Vastaus kommenttiin #6

Niin Matti, tuskin onmhdollista edes kvanttitietokoneella määrittää kysymisiä asioita tarkasti: Heisenberg pirulainen varjostaa asiaa! :)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä sen voi tietää missä ne bitit kulkee. Kun voi tietää mistä koneesta mihinkin otetaan yhteyttä, niin ne bitit kulkee johtoja pitkin koneesta toiseen. Jos kone on rajan toisella puolella, niin bitti ylittää Suomen rajan.

Ne bitit voi myös poimia siellä rajalla niistä johdoista yhdistämällä ne johdot siellä laitteisiin. Semmoisella tavalla ruotsissakin nyt tehdään tuota rajat ylittävän viestinnän tiedustelua.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja Vastaus kommenttiin #19

Kiitos Olli Markkanen kommentistasi. Toki kaapeliyhteydellä toimittaessa näinkin voidaan tehdä - sillä tarkkuudela, minkä "haisenberg" sallii. Mutta sm-kenttien kanssa tomittaessa asia mutkistuu...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juhani, miksi pidät oikeuden ennakkosensuuriin? Mielestäni kirjoitusten kommentoitia ei tarvitsisi sensuroida. Se ei kuulu länsimaiseen kulttuuriin. Itse hyväksyn kaikki mielipiteet. Jos en pysty perustelemaan omaani, se on reilu peli, minä olen väärässä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Matti, ei kyse ole siitä, ettenkö hyväksyisi mielipiteitä. On ollut yksi tapaus, jossa "kommentoija" meni henkilkohtaisuuksiin, vihapuheeseen ja solvaamiseen. Näitä haluan moderoida pois, jottei korrektius asioiden käsittelyissä pääse rapautumaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Etkö usko US-Puheenvuoron moderaatorin kykyihin? Täällä US-Puheenvuorossa vallitsee lisäksi "reilun pelin säännöt" joihin ei edes US-Puheenvuoron moderaattori voi vaikuttaa. Erästä kommaria meinasi eräs krirjoittaja kohdella väärin, mutta reilun reilun pelin "veljeskunta" kertoi melko nopeasti ettei se käy, siis paljon nopeammin kuin US-moderaattori.

Juhani, täällä on niin valistuneita lukijoita, että ylilyönnit eivät vahingoita sinua vaan typerää kirjoittajaa. Jos poistat sen ennakkosensuurin, olen varma, että saat jatkossa asiallisia kommentteja ja ainakin minä haistatan v-tut asiattomille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Älä hyvä Juhani anna yksittäistapauksen vaikuttaa, Täällä on satoja, jotka pystyvät asialliseen kommunikointiin ja jotka tekevät asiattomille kommentoijille hyvin pian selväksi, että olisi aika painua h..v.ttiin. näin on ihan oikeasti täällä tapahtunut, usko pois.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitokset neuvoist, mutta minä olen tässä asiassa jääräpää, joten katson ensin viestit ja sitten vasta hyväksyn. Tässä on sekin hyvä puoli, että tulen lukeneeksi jokaisen viestin. Muutoin saattaisin ohittaa monetkin jutut "olan kohautuksella"... ;)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Juhani Harjunharja,

mainitsemanne tapaus ei kuulu suunnitellun verkkotiedustelulain piiriin.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tämä nyt on detalji mutta jotenkin pistää silmään Li Anderssonin penseä asenne näihin lainmuutoksiin. Siis sitä taustaa vasten että hänen ihannoimassaan yhteiskuntamuodossa valtiovallan suorittama tiedustelu ja urkinta ovat aivan ytimessä.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Matti Säisä, niin Lin kuin minunkin keskesin närästys on tuo perustuslain muuttamisvimma nimen omaan kiireellisessä järjestyksessä. Tämä olisi nimen omaan ENNAKKOTAPAUS! Jos tämmöiseen sähläämiseen mennään perustuslainkin osalta, pahasti käy perustuslain perimmäisen tarkoituksen olla PERUSTUSLAKI. Ja lisäksi vastaan astelee se kuuluisa "Orwell 1984"! Tässä on myös moniaita muitakin asioita kytkyssä, joista "infosotakeskus" on yksi perin arvaamaton leikki ja feikki... ;)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Enempi kuin tiedustelulain sisältöön pitäisi huomio kiinnittää siihen että saatuja tietoja käytetään Suomen kansalaisten hyväksi eikä heitä vastaan. Viranomaisten järkkymättömään rehellisyyteen ja rehellisuuden vaatimiseen tulisi panostaa enemmän kuin nyt. Pienikin rike viranomaistoiminnassa pitäisi aina johtaa ojennustoimenpiteisiin eikä mitään rikkomusta saisi jättää käsittelemättä. On tietenkin vaikeaa toimia virantoimituksessa täysin määräysten ja ohjeistuksen mukaisesti mutta jos näin ei toimita ollaan tilanteessa jossa viranomainen ei ole kansalaisen mielestä oikeutettu saamaan tietoja hallintaansa. Luottamus viranomaistoimintaan pitää olla korkealla tasolla, silloin ei ole syytä estää tiedon keruuta.
Ulkomaisten tietoja ja toimia tulisi Suomen viranomaisilla olla oikeus tutkia laajasti ja ilman Suomen lakien aiheuttamaa vaikeutta. Ulkomaiden lait rajoittavat kansalaistensa tietojen tiedustelua riittävästi eikä Suomella ole aihetta rajoitteita siihen lisätä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jälleen maalataan piruja seinille. Minä ainakin pidän Suomen ja suomalaisten turvallisuutta niin tärkeänä, riittäviin toimenpiteisiin täytyykin ryhtyä.
Kokonaisuus ratkaisee, tuskin on yhtään lakia olemassa, josta ei kuin piru raamattua lukien löydä yksittäiselle ihmiselle kielteisiä kohtia. Tässäkin tapauksessa saatavat hyödyt ovat suuremmat kuin yksittäiseen ihmiseen kohdistuvat lähes olemattomat riskit.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Piraattipuolue on aikoja sitten vastustanut tuollaisia lakiesityksiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Piraattipuolue on aikoja sitten vastustanut tuollaisia lakiesityksiä.

Minä en koskaan laittanut ennakkosensuuria eikä piraattipuolue sitä suosittele. Poista sensuuri.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos viestistäsi Topi Rantakivi. Piraatit voisivatkin tehdä Vasemmistoliiton kanssa tässäkin asiassa hyvää yhteistyötä.

Mitä tulee tuohon saamieni viestien ennakkolukemiseen ja samalla myös ennakkotarkastukseen, olen havainnut sen ihan hyväksi tavaksi itselleni ja suojaksi myös muille. Palstaani ei siis voi käyttää toisienkaan solvaamiseen. Tätä kerran yritettiin, mutta kun tämä yrittäjä ei kehotuksistani huolimatta halunnut muuttaa itse tekstiään, suljin tämän yrittäjän kokonaan pois palstaltani teksteineen päivineen. Näin teen vastakin. :)

Toimituksen poiminnat