juhaniharjunharja

Uhkakuva- ja pelotepoliittinen selonteko

Katselin äsken (16.1. klo 21.05-...)  tuota tv1:n a-studion "puolustuspolitiikan selontekoa", missä ainoan järkevän oloisen mielipiteen lausui kansanedustaja Eero Heinäluoma muistuttaessaan, että Suomen turvallisuus kulkee ulkopolitiikka edellä, siis diplomatia ja osaava ulkopoliittinen toiminta luo sen todellisen kansallisen turvallisuuden. Sitä eivät siis luo aseet.

Hyvä että edes yksi huomasi tämän asian.

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva kuulosti olevan perikokoomuslaisen, vanhan kypäräpappipolitiikan linjoilla, vaikka koettikin väliin kompata Heinäluomaa. Tosin Venäjä-uhkakuvalla pelottelu tuntui istuvan hänenkin sanomissaan kuin IKL:n ja AKS:n ikivanhoissa kielikuvissa. Mihinkäpä kokoomuslainen kypäristään pääsee - ja kruunupäistään.  Muistammehan tuon puolueen ikiaikaiset saksalaissyleilyt niin Hessenin prinssin kuin Hitlerinkin suhteen.  Eikä vanhan ruotsalaisen suurvaltaihannoinninkaan eetostelut tunnu olevan ihan tyystin kokoomuksen ja Kanervan aatosteluissa  haalistuneet.

Mitä tulee sitten noihin suurlähettilääseen ja evp. sotaherraan, niin heille tuntui nyt auenneen ihan sotataivaan portit tuon uhkakuva- ja pelotepoliittisen selonteon myötä. Tuntui herrojen puheesta, että itse Isä Jumalan taivaalliset sotajoukot olisivat nyt ohjastamassa Suomen sekä sisäistä että ulkoista politiikkaa. Tietenkin "inhaa itää" vastaan.  Ulkopolitiikka diplomatiaosaamisineen oli heidän puheissaan korvattu lähinnä Horneteilla, Natoilla ja muilla sotatoimintaan liittyvillä operatiivisilla aloitekuvilla. Nämä taistelumielen innoittamat, poskiltaan punoittavat "asiantuntijat" tuntuivat ottaneen tehtäväkseen ohjata  demokraattisesti valittuja kansanedustajia sodanajan poluille ja tunnelmiin.  Uraliinko taasen lie mieli?

Suurlähettiläskin ehti vääntää suorainasta valepuhetta sanomalla, jotta Euroopassa ei olisi rajoja muutettu toisen maailmansodan jälkeen - paitsi Venäjän toimesta. Tarkoittaen samalla Georgiaa ja Ukrainaa. Herra unohti tyystin, miten esimerkiksi  Jugoslavia pirstottiin, ja siinähän oli Natokin reippaana ohjuspommittajana mukana. Olihan ennen DDR ja Neuvostoliittokin olemassa rajoineen. 90-luvulla ei enää niitäkään.

Varsovan liitto lakkautti itsensä, vaan ei Nato, joka laajensi itseään reippaasti entisiin neuvostotasavaltoihin. Vaikka toisin lupasikin uudesti syntyneelle Venäjälle. Mutta mikäpä siinä valehdellessa, kun on kyber- ja sotaintoa päät täynnä. Siis erityisesti Natolla, tuolla USA:n transatlanttisella Euroopan eturintamalla.

Koetti siinä Heinäluoma tuoda esiin välillä myös tuon USA:n ja Naton invaasioita mm. Afganistaniin ja Irakiin, mutta sehän ei hetkauttanut kokoomuksen Kanervaa ja noita "asiantuntijoita" muuten, kuin hyssyttelyyn. Eihän moisia totuuksia sentään nyt noissa julkisissa tv-pöydissä saa sanoa! Kansalaisemme saattavat pian muistaa jotain. Ja se ei ole kovin hvyäksi alkavalle Suomen uudelle asevarustelulle kohden Naton ydintäkin, tuota veriruskeaa tähtipöytää. Kanerva ehti jo mukavasti lipsautella Suomen lisäksi "muista natomaista".

Mitä sitten alkavan uuden suomalais-natomaisen asevarustelun hintaan tulee, kymmenet miljardit (siis KYMMENET MILJARDIT) tuntuivat olevan kuin vain pieniä, hassuja, mutta toki välttämättömiä lukuja, kolikoita korsun pohjalla. Ihan tuntui siltä, että eihän Suomella ole oikeastaan muuta välttämätöntä, kuin asevarustelu - maksoi se mitä maksoi ja oli se sitten poissa muusta kansalaisille nimen omaan välttämättömästä. Mitäs noista koulutuksista (paitsi tietenkin sotakoulutuksesta!), sosiaali- ja teveysasioista ja muusta vähemmän tärkeästä. Kyllä kokoomuksen Kanerva ja nämä "sotakaveriasiantuntijat" sen parhaiten tietävät.  Oikein kypärän ja liperin nimissä... SOS, SOS, SOS!

devil
 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Viime kerralla se meni niin että "se yksi kahjo lähtee sieltä saksanmaalta ja meidän nilkit painaa perässä", mutta tällä kertaa taitaa meidän nilkit ehtiä ihan ensimmäisinä eikä siihen tarvita edes paljon yllytystä. Sata vuotta sitten lietsottu ryssäviha on edelleen niin voimakkaana elossa, että ei hyvältä näytä.

Ryssävihan kulta-aika

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Janne Kejo. Pahoin pelkään, että olet liiankin oikeassa!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomessa kansa selvästi vastustaa Natoon liittoutumista. Todennäköisesti tämä on syy miksi Venäjä ei kovin voimakkaasti ole Suomea asian suhteen painostanut. Todennäköisesti Niinistö ja Putin ovat tästä keskustelleet.

Venäjä on noteerannut Suomen kansan mielipiteen ja tietää Suomessa päättäjien olevan heikoilla jäillä jos yrittävät saada vietyä Nato-jäsenyyttä läpi.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jorma Nordin. Olet oikeassa.

Käyttäjän TimoSalmivuori kuva
Timo Salmivuori

Aivan samat aatokset tuli mieleeni,katsellessa tuota sotakiihkoilua.Mihin ovat hävinneet kaikki rauhan ja liennytyksen puolustaja, vai onko niin ettei sellaiset äänet pääse esiin, edes yhteisin verovaroin ylläpitämässä tiedotusvälineissä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Vai että nato laajensi itseään ?
Luulenpa että baltian maat halusivat ihan itse natoon,,sen verran russkin jäljet peloitti ja peloittaa yhä,,ja aiheesta !
N-liitto/venäjällä oli n- 60v.aikaa järjestää balttien elämä niin makoisaksi että länsi ei olisi houkutellut,,mutta ei- russki sorti baltteja surutta,ja tekee niin yhä !

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitokset kommentistasi Jari. Toisaalta saatat olla jotenkin oikeassakin. Erityisesti noiden pelkojen suhteen: kun natokiimaiset pelottelevat Venäjällä, jotkut ottavat asian ihan tosissaan. Pelko kun on niitä ihmisen perustunteista voimakkaimpia, niin sitä käytetään herkästi eri tilanteissa myös hyväksi. Tästä "uhkakuva- ja pelotepoliittisessa selonteossakin" on kysymys. Miten se kuuluikaan tuo kasvatuksen kolmen kovan sääntö? Uhkailu, kiristys ja lahjonta... ;)

Juuso Hämäläinen

Sotaintoilijat ovat usein olleet pätkiä. Napoleon oli ja reservin majuri Kanerva. Kummastakaan ei olisi ollut mitään vastusta rintamalla. Siksi he taistelevat innolla laittamalla muut taistelukentille.

Toimituksen poiminnat