juhaniharjunharja

Pääministeri Sipilän tie miljonääristä miljardööriksi?


Pääministeristämme on ilmeisesti tulossa puhdasverinen suomalainen oligarkki?

Jo on aikoihin eletty! Ja vieläpä eduskunnan siunauksella? Haloo, demokratia haloo, missä olet? Sipilän tie miljonääristä miljardööriksi käy valtioneuvoston kautta? 

Lakimies: Pääministerille on luotu oma budjetti ohi eduskunnan budjettivallan – koko alkuvaiheessa 2,4 miljardia euroa.  Onko eduskunta edes ymmärtänyt, mitä se on tullut tehneeksi?

https://demokraatti.fi/lakimies-paaministerille-on-luotu-oma-budjetti-ohi-eduskunnan-budjettivallan-koko-alkuvaiheessa-24-miljardia-euroa/

Miten siis tämä tilanne on päässyt tällaiseksi, kysyn nyt eduskunnalta ihan vakavissani! Onko menetelty (jälleen) perustuslain vastaisesti?

 

surprise


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Mitä ihmeen peliä tämä on Suomen hallituksessa? Siirretään eduskunnan budjettivaltaa pääministerille noin vain ja miljarditolkulla! Tämä viittaa ihan puhtaasti oligarkiaan!

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Olipa kerran demokratia, se oli sitä Suomessa, kunnes perustettiin perusprvarihallitus. Tätä hallitusta kutsutaan nimellä SOS-hallitukseksi. Eikä ilmeisesti suotta, kun asiaa katsotaan demokratian kantilta!

Juhani Piri

Aiheesta ohi, mutta oletko sukua Hansi Harjunharjalle?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Meinasin kirjoittaa kommentin, mutta ennakkosensuurista johtuen jätinkin väliin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Alan olla todella huolestunut pääministerin tavasta hoitaa asioita. Trump- ja Berlusconi-viittaukset ammutaan nopeasti alas ihan ymmärrettvistä syistä, onhan hänen persoonansa kuitenkin aika lailla erilainen. Yhdistävänä tekijänä näyttäytyy kuitenkin pyrkimys omiin päämääriinsä keinolla millä hyvänsä.

Tuossa heihin vertailevassa artikkelissa HS:ssa muistaakseni kommentoitiin tutkijoiden toimesta, että Sipilä näyttäisi näkevän itsensä esivallan edustajana, jota tulisi totella eikä hänen jaloja päämääriään saisi kyseenalaistaa. Vaikka Sipilä vastustaakin hänen vakaumuksensa puheeksi ottamista, niin ei sitä voi välttää tutkiessaan hänenn tapaansa toimia. Välillä tuntuu, että hän on Blues Brothers -leffan legendaarisen lauseeen tiellä: I'm on a mission from God.

Useissa asioissa vaikuttaa siltä, että hänen ajatusmaailmassaan tarkoitus pyhittää keinot. Hän uskoo että hänen päämääränsä ovat niin oikeutetut, että niihin mennään kaikien keinoin. Mieluiten hän varmaankin tekisi päätökset ilman julkisuutta, arvostelua ja perustuslakituomioistuinta. Mutta Sipilän Juha, se demokratia ei vaan nyt toimi niin.. Ja sekös ottaa pattiin ja alkaa hermostuttamaan - ja alkaa sähköpostit viuhua.

Jos asiaa jälkiviisaasti katsoo, niin merkit tästä olivat nähtävissä jo tuossa Sipilän TV-puheessa kansalle syyskuussa 2015:
"Poikkeuksellinen esiintyminen.”
Näin Ylen vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen allekirjoittamassa tiedotteessa mainostetaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) Ylen kanavilla tänään ajettavaa puhetta. Eli Jääskeläinen oli jo tuolloin messissä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000099322...

Puheessa Sipilä nosti itsensä jalustalle ikäänkuin Suomen pelastajana ja puhui kansalle jaloista päämääristään. Iltasanomien artikkelissa kritisoitiin näin:
"Hankkeessa on vahvoja kaikuja 1970-luvun ”kekkosslovakiasta”, jossa tasavallan presidentti Urho Kekkonen käytti Yleisradiota omana tiedotuskanavanaan ilman minkäänlaista journalistista kritiikkiä.
Hanke on äärimmäisen kiusallinen niin Ylen kuin Sipilänkin kannalta. Se on sitä myös jokaisen kriittisen median käyttäjän näkökulmasta. Toivottavasti tällaisia kaikuja menneisyydestä ei kuulla eikä nähdä enää lisää."

Jännä ettei tätä olla linkitetty juurikaan nykyiseen YLE-kohuun, samat Jääskeläinen ja Sipilä hommissa hyvässä yhteistyössä. Eli kyllä niitä kritisoituja kaikuja on nähty lisää toimittajan toiveista huolimatta.

Nyt vaikuttaisi lisäksi siltä, että perustuslakiin kaatunutta sakkokorotusta ajetaan jälleen kiertotietä, tarkoitus jälleen pyhittää keinot. Kirjoitin tästä blogin aatonaattona, kun Yle julkaisi uutisen (Ylen uutinen jäi todella vähälle huomiolle ajankohdan vuoksi):

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22...

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos varsin perustellisesta kommentistasi Niko Kaistakorpi. Lestadiolaisperustaisen katsomuksenkin helminä voidaan tosiaankin havaita pääministerin "tarkoitus pyhittää keinot"-mission kulkevan SOS-hallituksen päätösten tekoyritysten kanssa varsin yhtä jalkaa. Liekö Sipilän tapaamiset Ukrainan Poroshenkon kanssa vauhdittaneet hänen missionsa luonteen kääntymistä suuntaan, jossa oligarkkien tavataan toimivan?

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Pieni medianlukutaito olisi nyt paikallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset