juhaniharjunharja

Setä Samuli: "Tapelkaa, saatta tupakkia!"

Yhdysvallat toiminee perinteisellä tavallaan eri puolilla maailmaa - toki useimmin toisten maiden rajojen sisällä kuin omassa maassaan. Tässä tuore uutinen perinnemallina maailmanpoliisin "viranomaistoiminnasta":

Pentagonin aseistamat ja CIA:n tukemat kapinalliset taistelevat keskenään Syyriassa

http://yle.fi/uutiset/la_times_pentagonin_aseistamat_ja_cian_tukemat_kapinalliset_taistelevat_keskenaan_syyriassa/8774980?origin=rss


 

Jotenkin tämä perinnemalli alkaa olla tutun sorttista myös EU:n sisällä:

http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_tuo_lisaa_joukkoja_eurooppaan__panssaroitu_prikaati_ita-eurooppaan/8777428

Eikä Suomikaan tunnu jäävän näistä asioista syrjään, kun Oregonin "ilmaherruushävittäjät" tunkeutuvat maamme ilmatilaan jatkonaan merijalkaväen maihinnousuoperaatiot. Mutta tästähän kokoomus ja persut taitavat tykätä oikein erityisesti?

Jotenkin en voi välttyä siltä mielikuvalta, että USA käyttää maailmanherruuspolitiikkaansa malliin hajoita ja hallitse eli "tapelkaa pojat, saatta tupakkia". Ja kyllähän pojat sitten tappelevatkin. Ihmetellään vain sitten, että mistä noita pakolaisia aina vaan tulee lisää ja lisää? Mites olisi, jos vilkaisisimme tuonne "rapakon" taa Setä Samulin valtakuntaan? Myös kokoomuksen kukkopojat ja persujen vastaavat?

devil

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kun nyt pohditaan sitäkin, mistä kaikesta tuolla Syyriassa on kysymys, voisi olla paikallaan Suomenkin nykyhallinnon ja sitä nuoleskelevan median hiukan varovaisuuteen innokkuudessaan hirvitellä vaikkapa nyt Lähi-Idän pahuutta ja kiitellä Lännen hyvyyttä. On Al Qaidaa, on Talebania, on Isistä ja mikä on näiden "hankkeiden" yksi yhteinen nimittäjä. Ehkäpä Setä Samuli sen tietää?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Näin siis Setä Samuli päättää meidän kaikkien puolesta turhia kyselemättä:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000011485...

"Yhdysvallat aikoo vahvistaa sotilaallista läsnäoloaan Euroopassa ensi vuodesta lähtien, kertoo maan puolustusministeriö Pentagon."

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö ollutkin hyvä juttu että Venäjä pääsi kokeilemaan vehkeitään ettei kallita pommeja ja ohjuksia tarvinnut romuttaa. Venäläiset kenraalit saivat hyvää kokemusta, on poikien nyt mukava pullistella Naton kenraalien rinnalla tasa-arvoisena! Saivat venäläisetkin muutamia tuhansia piruparkoja lähetettyä paratiisiin. Rauha heidän muistolleen.

Läntinen roistovaltio räiskii joka puolella mutta itäinen ei niinkään räiski vaan valloittaa ihan perinteisellä tavalla, Georgia,Krimi, Ukraina. Aikaisemmin satelliitit ja Karjala. Saksalaisilla oli huono tuuri niilläkin kulmilla, molemmat ystävät pettivät!

Eikö ole ihan kiva tasapuolisuuden vuoksi että läntinen roistovaltio kuskaa pyssyjään Eurooppaan ettei itäisellä roistovaltiolla olisi niin suurta kiusausta valloittaa vaikkapa Suomesta palasia.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Leo. Oli puhe Setä Samulista, mutta ainahan keskustella voi muistakin pyssyuskovaisten maailmoista. Ei ole mitenkään hyvä kenenkään kuskata rajojemme sisään pyssyjään ja koettaa istua meidän housuilla tuleen...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tiiä vaikka koittaisivat toimillaan saada proxy sodan aikaiseksi suomen itäosiin

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jukka. Setä Samulikin on varsin arvaamaton, erityisesati nyt juuri, kun USA käy noita sisäisiä kamppailujaan presidentillisestä vallasta...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jo melkein sadan vuoden perinne...verta ja suolenpätkiä mahdollisimman pienin omin tappioin ja suurin materiaalitoimituksin. Tästähän syntyy velkoja ja maailman valtias.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos Jouni kommentistasi. Olet mielestäni varsin oikeassa tuossa luonnehdinnassasi - voisi kai sanoa valitettavasti, koska pääoman valtias toimii ikävällä tavalla juurikin noin...

Niiranen Marjalena

Lapin Kansassa Lappi puhuu sivulla oli Jaakko Ylitalon kirjoitus, missä toivottiin terrorismin syiden selvittämistä. Niistä onkin mielestäni puhuttu kovin vähän. Voivotellaan vain kun nuo terroristit ovat niin kauheita kun viattomia ihmisiä lahtaavat. Viattomia ihmisiä kuolee kaikissa sodissa etenkin lähi-idässä, missä siis mielestäni vallitsee täysimittainen sota ja sitä käydään sekavilla rintamilla. Länsimailla on syytä katsoa peiliin sillä sieltä näkyy omat kasvot ja toiminta millä on vuosisatoja orjuutettu muiden maanosien ihmisiä, kokonaisia kansoja. Terrorismi syntyy syrjäytymisestä ja mahdollisuuksien puutteesta. Lähi-idän pakolaiset ovat sotaa paetessaan ensimmäisiä uhreja syrjäytyä ja radikalisoitua. Kun mitään muuta mahdollisuutta ei enää ole!

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Näinhän se näyttäisi olevan Marjalena...

Toimituksen poiminnat