juhaniharjunharja

Vallankaappaus Persulandiassa?

Olipa kerran kaukainen ja syrjäinen maa, Persulandia nimeltään, jossa pidettiin parliamentin vaalit. Maan  parliamenttiin pääsi uusvanha matumutupuolue, jonka valtakunnanpäällikkönä toimi Simo Toiminen ja valtakunnan sotaideologiavastaavana Nisse Juunisto sekä luonnollisesti paljon muita uutta valtakuntaa kaavailemaan haluavaa enemmän tai vähemmän, yleensä vähemmän, humaania älyä ja lahjakkuutta kantavaa kaskenraivaajaa.

Kun  äänet oli laskettu ja jytkyt jytkytetty alkoivat valtakunnan kanslerihallinnon muodostamiskäh... ei vaan muodostamisneuvonpidot, joista sitten pidot eivät enää parantuneet. Uusvanha matumutupuolue haali käsiinsä kaikenmoista vallankahvaa, mutta hiukan jäi vielä kaap... siis jäi vielä hankittavaa. Onneksi oli matumutujen käsissä valtakunnanulkomaanhoidon ministerin salkku, sotaministerin (ehkä tässä jamassa tärkein) salkku ja olipa oikeudenhoidon valtakunnanministerin salkkukin ja muuta pientä ministerinsälää. Lisäksi meidän kaskenraivaajamme olivat  saaneet haltuunsa myös parliamentin valtakunnanpuhemiehen valtikan, joka oli annettu porukan ainoalle miehelle Adalmiina Hermafroditeelle.

Koska päävallanpito oli jäänyt vielä muiden puolueiden hoitoon, kaskenraivaajamme päättelivät, että antaas ajan kulua. Kyllä me vielä jne, jne... No aikaa sitten kuluikin ja päätöksiä tuli kiireellä tehdyksi kaiken moisia, joita sitten piti samoin kiireellä perua ja siihen malliin. Touhua siis riitti kautta valtakunnan neuvoston, joskus ihan aamu tunneille. Mutta sepäs se olikin vasta mukavaa: illan hämärtyessä yön tummuuteen oli helpointa suunnitella uusia vallansiirtoja. Yksi niistä oli luonnollisesti sotaan harjoittelun suunnitelmien teko erinäisten kenraalien ja kommodorien kanssa. Päätettiin, että eipä mennä merta edemmäs kalaan, vaan mennään kauemmas.

Päädyttiin siinä sitten sopimaan ylen kaukaisen, mutta kaukaisuudestaan huolimatta suurimman sotavallan kanssa sotaanharjoittelutoiminnasta. Samalla sitten sovittiin, että pidetään asia omana tietona ja näin miesten kesken sovittuna. Turhaahan tuosta nyt parliamentille kertoa, kun asiat sujuivat näinkin lutjakasti ja lojaalisti: oli tulossa ydinarsenaalina ilmaherruushävittäjiä, rynnäkkösotalaivastoa, mahinnousualuksia, telaketjuhyökkäysvaunuja ja muuta nimen omaan puolustukseen sopivaa kalustoa.

Yksi juttu tässä jäi ehkä vähän kuin huomaamatta: kuka oli sotaanharjoittelun kutsuja? Vaikka hällä väliä sinällään, olihan maalla olemassa (toistaiseksi) vanha, mutta voimissaan oleva perustuslaki, jossa määrättiin vähän sitä sun tätä. Muutoin tuo olisi ollut ihan läpihuutojuttu, mutta parliamentissa oli muutama utelias senaattori, jotka alkoivat kysellä vähän sitä sun tätä. Jopa kehtasivat kysäistä jostain syystä viestimiin julkitulleista sotaanharjoittelutapahtumista. Valtakunnanulkomaanhoidon ministeri Simo Toiminen tässä joutui rehevästi hymyillen sanomaan, jotta ei sitä nyt tältä istumalta osata sanoa mitä on ja kuka kutsui, mutta ihan tässä on täysin tavanomaista harjoittelua vaan kavereiden kanssa.

Myöhemmin alkoi tuo sotaanharjoittelun sessio paljastua kovasi laajemmaksi "vaan kavereiden kanssa harjoitteluksi". Niinpä sotaministeri Nisse Juunisto joutui ja samalla pääsi suureen julkisuuteen mediassa kertomaan jatkuvasti laajenevista sotaanharjoitteluhankkeista. Joku älypää parliamentissa epäili, että ollaanko tässä tekemässä ulkoisen vallan sotavoimien avulla muutoksia koko valtakunnan ulko- ja sotapolitiikkaan yhdessä kenraalien ja kommodorien kanssa? Eli ollaanko tässä samalla tekemässä pienet "Aatut"? Siis jonkin sorttinen sotaministerin vallankaappaus valtakunnanulkomaanhoidon ministeriön auliilla avulla?

No siitähän nyt ei tietenkään, hehheh, ollut kysymys. Eipä tietenkään, joten vallankaappausharjoittelu jatkui ihan tavanomaisena kavereiden kanssa harjoittelun mukaisena. Ja jatkuu edelleen, ellei parliamentti ole sitä jo keskeyttänyt?   devil

https://soundcloud.com/user-975744362/kurjet


https://soundcloud.com/user-975744362/venajan-trolliarmeijan-marssi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Vaikutti tekstiltä niin ala-arvoiselta etten viitsinyt lukea.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos nyt kuitenkin kommentistasi Risto. Nämä sadut ja tarinat ovat toki herkälle mielelle aivan kamnalia, niinhän ne olivat jo Grimmin veljesten aikoina... ;)

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

Muuten hyvä, mutta "Valtakunnanulkomaanhoidon ministeri Simo Toiminen" ei ole ihan oikeaan osunut määritelmä. Simohan toimii Neljännen Valtakunnan kuvernöörinä Helsingissä, ei sillä oo mitään tekoa eikä asiaa ulkopolitiikkaan kuuluvissa asioissa.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos Matti kommentistasi. Tuo oli ihan hyvä tarkennus. Toki tässä on kysymyksessä satu Persulandiasta, joten ihan satavarmasti mikään muukaan asia ei ehkä satu kohdilleen. Mutta olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kommenttiisi! :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Edelleenkin kannatan vanhan Ruotsin palauttamista, nyt olisi oikea hetki. Kulttuurit on sen verran eronneet, jotta personaaliunioni olisi paras ratkaisu.

Paasikivikin kannatti monarkiaa.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Pekka. Niin nuo kunigaskunnat tuovat mieleeni prinssi- ja prinsessasadut, missä sadan vuoden itsenäisyysunesta herännyt Suomi-neito lankeaa (juudaksen) suudelman antaneen Kustaa-prinssin syliin. Ja niin Suomi-neidosta tulee Suomi-prinsessa - joka sitten unohdetaan Ruotsin hovineitojen joukkoon, Kuustaa-kuninkaan kiiruhtaessa suomalaisten hakkapeliittojensa jäljessä valloittamaan koko naapurimaailmaa. Siinä on taasen Sven Tuuvat kovassa kurssissa tykinruokana monarkin ja monarkian puolesta... ;)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eiköhän Ruotsi ole historiastaan jotain oppinut...Ruotsi-Suomi olis maailman paras maa.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niin Pekka, kysymyksessä olisi ilmeisesti se satumaa, josta on laulujakin tehty. Takaisin runsaat kaksisataa vuotta aajastaikaa, ja näin prinssi saa (jälleen) prinsessansa. Vaan miten mahtaisi käydä, kun Suomi-neito onkin jo ihan ikäneito? Kuka ruotsalainen prinssi huolii ruttuisen ja mahon Suomi-akan kumppanikseen? ;)

Toimituksen poiminnat