juhaniharjunharja

USA, "charmantti" valtiohirviö keskuudessamme

Setä Samulin kansainvälinen toiminta on enemmän kuin tragikoomista:

- on atomipommien pudottamista toisen valtion siviilikaupunkeihin

- on Vietnamin sotia ja monta muuta vastaavaa ideologistaloudellista hyökkäyssotaa ympäri maapallon

- on 2000-luvun miehityssodat Nato-avusteisina Afganistaniin ja Irakiin miljoonine ihmisuhreineen

- on jakuvat automaattilennokkien pommitushyökkäykset vieraissa maissa

- on valtavat vakoiluoperaatioskandaalit eritysesti Euroopassa, mutta myös oman maan sisässä

- on edelleenkin maan sisäiset ja todelliset rotusyrjinnät värillisten tappamisineen

- on kidutusskandaalit muiden skandaalien joukossa

- on laajat finanssikapitalismin ryöstöretket ympäri maailman, jotka ajavat maita ja maanosia talousahdinkoihin...

Vaikka nämä tosiasiat me tunnemme ja koemme, niin silti USA kantaa charmanttia demokratian ja kansainvälisen auttajan ja oikeudenjakajan roolia edelleenkin myös Euroopassa, jonka lampola EU hyppää Setä Samulin pillin mukaan oman taloutensa ja rauhansa kanssa lähes mihin hölmöilyyn tahansa. Ja ihailijoita edelleenkin riittää - kuin konsanaan Hitlerillä runsaat 70 vuotta sitten.

Nyt on menossa siis tuo kidutusskandaali, josta  hiukan Kansan Uutisten verkkolehdestä 11.12.2014 lainattuna:

"Yhdysvaltain presidentti Barack Obama jatkoi keskiviikkona tv-esiintymisessään linjaa, jossa hän pyrkii pääsemään mahdollisimman nopeasti eroon senaatin tiistaina julkistaman kidutusraportin nostattamista laineista."

Lainaus jatkuu:

"Obaman linjalle on ilmeisiä syitä. Jos niin sanotun terrorisminvastaisen sodan tapahtumia todella ryhdyttäisiin tutkimaan pohjiaan myöten, vastuuketju nousisi helposti hyvin korkealle, jopa presidentti George W. Bushiin asti.

Jos entinen presidentti joutuisi tilille tällaisista väärinkäytöksistä, olisi tavallaan vastuussa koko valtio ja kansakunta, joka päästi tällaista tapahtumaan. Kysymyksiä nousisi myös Obaman omista terrorisminvastaisista toimista."

Elämme maailmassa, jota voisi kuvata sanalla hölmölä, jos se sisältää myös nuo vertahyytävät raakuudet.      

cool

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Tutkija: CIA:n kidutuskuulustelut tuskin oikeuteen
STT
Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n käyttämiä kidutusmenetelmiä ja Yhdysvaltain salattua kuulusteluohjelmaa tuskin tullaan puimaan kansainvälisissä tai kansallisissa tuomioistuimissa. Näin arvioi STT:lle Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak.
Salonius-Pasternakin mukaan on epätodennäköistä, että esimerkiksi kansainvälinen rikostuomioistuin ICC ottaisi asian käsiteltäväkseen, sillä se "jäädyttäisi merkittävästi" ICC:n ja Yhdysvaltain suhteita.
- On spekuloitu, että ICC voisi ottaa Yhdysvallat tikun nokkaan tässä asiassa. Käytössä on niin paljon materiaalia, jossa Yhdysvaltojen hallitus on itse myöntänyt, että ohjelma on ollut olemassa ja tällaista sen puitteissa on tehty. Mutta vastapuolella painaa se, että Yhdysvaltain tukea tarvitaan tuomioistuimen muussa toiminnassa.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on jo ennen raportin julkaisua sanonut, ettei kuulusteluohjelmaan liittyviä tekoja viedä oikeuteen Yhdysvalloissa.
- En usko, että yksikään tulevakaan presidentti tätä muuttaisi. Tavallaan pidän sitä jopa hyvänä asiana, sillä rikollisoikeudelliseen vastuuseen eivät kuitenkaan joutuisi kaikki ne poliittiset päättäjät, jotka aikoinaan päättivät, että tällainen ohjelma luodaan, Salonius-Pasternak sanoo.
CIA:n kuulusteluja ja Yhdysvaltain salattua kuulusteluohjelmaa käsittelevästä raportista käy ilmi, että sotilasvankiloissa pidettyjä epäiltyjä on muun muassa valehukutettu eli vesikidutettu, uhkailtu väkivallalla ja surmaamisella sekä läheisiin kohdistuvalla väkivallalla, altistettu hypotermialle, pakkosyötetty, pakotettu vaikeisiin asentoihin, eristetty hyvin pitkiksi ajoiksi ja pidetty unettomuudessa sekä monin muin tavoin pahoinpidelty.
Osa vangeista on ollut Yhdysvaltain sotilasvankiloissa vuosia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Yhdysvaltain hallinnon avoimuudesta kertoo se että tehdyt vääryydet tuodaan julkisuuteen ja tarvittaessa ne myös poliitikkojen taholta tuomitaan vaikka osa kansasta ei sellaista avoimuutta haluaisikaan.

Kovin paljon huonommin on niin monien muiden maailmanpoliittisena tai alueellisena suurvaltana itseään pitävien taholla (Kiina, Intia, Pakista, Venäjä ym ym). Jossa mennaisyyden virheitä salataan ja menneisyyttä pyritään jopa glorifioimaan jollain oman kansan ylivertaisuuteen perustuvilla höpöjutuilla.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Tomi Ketola. Niin, tämä Setä Samulin charmi osataan kyllä USA:ssa meikata siihen malliin, että nyt julkistettu raportin tiivistelmä antaa kuvan avoimuudesta. Tosin noista kidutuksista on vuotanut julkisuuteen sekä Afganistanin että Irakin sodan aikana runsaasti materiaalia, joka kertoo varsin seikkaperäisesti harjoitetusta kidutuksesta ja vangittujen sekä tapettujen häpäisemisestä.

ON HUOMOITAVA, että tämä julkistettu RAPORTTI on vain alle kymmenen prosenttia (< 10%) itse KOKONAISRAPORTTIA! Kysymys on siis varsin selvästä kansallisesta että kansainvälisestä julkisuushämäyksestä. Informaatiosodasta pelkistettynä periaatteella "ottakaa kiinni varas, huusi varas". Obamakin pelaa samalla tulevien presidentinvaalien demokraattipussiin: "minähän tein kuten lupasin". Sii höpsis...

On varsin naiivia uskotella kenellekään, että tässä olisi todella kysymys avoimuudesta ja tahdosta tunnustaa tosiasiat ja katuakin jotain. Valitettavasti tämä on kovin läpinäkyvää menneisyyden "valottamista". Missä muuten ovat ne yli 90% salatuista raportin pääosista ja miksi?

Kyllä Setä Samuli tunnetaan juonikkuudestaan...siis charmantti valtiohirviö keskuudessamme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tomi vei sanat suustani. Olin juuri kirjoittamaisillani aivan samoin sanoin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Niinpä, jonkin verran kansalaiskeskustelua lätäkön toiselta puolelta seuranneena vaikutelmaski on jäänyt että valtaosa kansaa vastustaa tämän kaltaisten raporttien julkaisua. Kertoo hyvin hallinnon avoimuudesta julkaista tämänkin verran vaikka kansa sanoisi mitä.

Ja kuten totesin: on niin monia maita jotka eivät ole vastaavia raportteja julkaisseet vaikka syytä olisi. Toteutuukos niissä sitten kansan tai vallanpitäjien tahto?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Niinhän se saattaa olla Tomi, että "valtaosa kansaa vastustaa raportin julkaisua". Se "valtaosa" saattaa olla hyvinkin se runsas 30 %, joka yleensäkään käy äänestämässä kapitalismin pääoman demokratiassa. Ikäväähän se olisi kahden valtapuolueen osalta, jos kansalaisten silmille valettaisiin uusi "todellisuuskuva" tästä Setä Samulin demokratiasta.

Mitä sitten tulee noihin muihin manitsemiisi valtioihin, ne toimivat omalla vastaavalla tavallaan tässä informaatiosotien maailmassa. Siinä mielessä ne ovat osa nykyisyyden karua raakuutta, eivätkä paranna tilannetta sen kummemmin. Vain Setä Samuli pääsee tässä pörhistelemään näiden rinnalla omine rikoksineen kuin ne olisivatkin ansioita, joita sitten kiitellään kilvan. Kyllä Setä Samulin kierous tunnetaan ja tapa julkistaa puolikkaita totuuksia, joilla kalastellaan sekä kansallista että kansainvälistä anteeksisaantia ja hyväksyntää ilman tosiasiallisia väärintekojen tunnustamisia. Tämä liippaa varsin läheltä modernia fasismia...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Atomipommit Japaniin lopettivat toisen maailmansodan ja eiköhän se ollut silloin aikakin. Kenties olet sitä mieltä, että Japani oli oikealla asialla omassa imperialismissaan ja USA väärässä?

Vietnamissa kyse oli maailman silloisen voimakkaan kommunistisen leirin avustaman ekspansiivisen sissiliikkeen vastustamisesta tarkoituksena suojella vaurasta Etelä-Vietnamia ja sen vapaata yhteiskuntajärjestystä. Kun tässä ei onnistuttu, saapui jopa Suomeen asti laumoittain pakolaisia, jotka henkensä kaupalla lähtivät karkuun uusia tyranneja.

Terrorismin vastainen sota alkoi 9/11 iskuista, joissa amerikkavastaiset voimat summittaisesti tappoivat tuhansia viattomia kansalaisia keskellä kaupunkia. Nuo nyt julkaistut kidutustapaukset liittyvät suoraan vastatoimiin syyllisten käsiin saamiseksi. Siinä tilanteessa katsottiin, että kokonaishumaaninen tarkoitus menee jaloimpienkin ihmisoikeuksien edelle, kun tiedetään kyseessä olevan mainitsemaani tapaukseen liittyvät syylliset.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Juha Kuikka.

Ikivanha "tarkoitus pyhittää keinot"- menetelmä tuntuu putsaavan edelleenkin tämän USA:n hirmuteon. Toinen maailmansota loppui kylläkin aivan muista syistä ja teoista, kuin atommipommien pudottamiset Japanin kahteen siviilikaupunkiin oliva. Tämän sotarikoksen puolustelu on ihan turhanaikaista asian kaunistelua: 300 000 siviiliä, vauvasta vaariin, oli täysin moraaliton ja turha toimenpiden maailmansodan päättymisen kannalta.

Vietnamissa oli taasen kyse poliittisideologisesta USA:n kommunstijahdista ulotettuna nyt ulkopuolelle maan rajojen. Jälleen "tarkoitus pyhitti keinot". Kylmäsota kuumeni USA:n toimin Vietnamissakin rajuihin ihmisoikeusloukauksiin: My Lain tapaus vain yhtenä tuhansista ( http://fi.wikipedia.org/wiki/My_Lain_veril%C3%B6yly )

Mitä tulee ns. terrorismin vastaiseen sotaan, on tämä sota ollut yhtä "oikeutettu" kuin olivat ristiretket aikoinaan. "Kokonaishumaaninen tarkoitus" = "tarkoitus pyhittää keinot". Joten höpsistä vaan Juha

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

USA seuraa muinaisen Rooman perinteitä ja sivistystä hyvin humaanilla tavalla!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Right or wrong,my country,,,turha itkeä usan pahuutta,ei washington kuule euroopan punaviherliberaalejakukkahattutätejä !
tänne suomeen raportit kelpaa propagandatarkoituksiin,,ja sekin on täällä kökköä

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Jari Pirppu. Mutta voihan tokkiisa, eiköpä tuo CIA ainakin kuule ja muut USA:n vakoiluelimet. Ja voihan tuolta suurlähtystön puoleltakin löytyä muutama pitkäkorva... ;)

Toimituksen poiminnat