juhaniharjunharja

Entä jos, herra pääministeri Stubb, entä jos?

Tv-uutisista sain kuulla ja nähdä kuinka te korkea arvoinen herra pääministeri perustelitte Venäjää kohtaan sunnattuja pakotteita myös "entä jos"-tyyliin. Eli siis "entä jos" Ukrainassa alasammuttu kone olisikin ollut suomalainen...

Mitähän te herra pääministeri tuumaisitte, jos Venäjän pääministeri alkaisi samoilla "entä jos"-argumenteilla perustella pakotteita vaikkapa nyt Suomea kohtaan? Kuulostaisiko tuo lähinnä naiivilta, peruskoulutasoisen pojanviikarin huulen heitolta vakavassa, kansainvälisesti herkässä asiassa?

Miltähän tämä teidän korkearvoisuutenne "entä jos"-lausahdus mahtaakaan kuulostaa Venäjän valtiohallinnon päättäjien piirissä? Entä jos se antaa perustellun kuvan pääministeristämme pojanviikarina, joka heittelee huolettomia huulosia selfie-kuvauksiensa välissä naapurimaamme Venäjän ja Suomen suhteista? Entä jos jolla kulla Venäjällä tuleekin mieleen, että Suomen virallinen kanta Ukrainan kriisiin kiteytyy ulkopoliittisesti tuohon lausahdukseenne? Entä jos jolla kulla muutenkin kansainvälisesti tulee mieleen, että Suomen nykyinen tynkähallitus haluaakin harjoittaa arvaamatonta seikkailupolitiikkaa myös ulkopolitiikassa? Sisäpolitiikassahan sitä kokoomusjohtoisesti on harjoitettu ainakin kotvan.

Nyt kun USA on ilmoittanut hyökkäyksestään Irakin Kurdistaniin ja Israel jatkaa Gazan hirviömäisiä terroripommituksiaan, miten herra pääministeri Stubb perustelette mahdollisen hyväksyntänne näitä toimia kohtaan? Vai olisiko sittenkin syytä pyytää EU:n päättäviä elimiä kokoontumaan ja kohdentamaan talouspakotteensa myös USA:ta ja Israelia kohtaan? Ihan vain sen takia, että nuo Venäjää kohtaan suunnatut pakotteet näyttäisivät edes jossain määrin perustelluilta ja kansanvälinen kohtelu olisi edes jossain määrin balanssissa ainakin EU:ssa.

Tässä pari uutisvinkkiä 8.8. yleltä:  http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat/

Kannattanee samalla muistaa myös pääministerin, että 6.8. oli Hiroshiman ydinpommituksen vuosipäivä ja huomenna 9.9. on Nagasakin ydinpommituksen vuosipäivä. Yhdysvallathan on edelleenkin se ainoa maa, joka on käyttänyt ydinasetta toisen maan siviiliväestöä kohtaan. Nimen omaan siviiliväestöä kohtaan. Entä jos, luvallanne herra pääministeri, entä jos USA tai Nato olisi käyttänyt ydinasetta Suomea kohtaan?

cool

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kuusi vuotta sitten käynnistyi Georgian kriisi, ja numeroleikeistä innostuva ministeri Stubb keksi, että 080808 olisi jollain tavoin muuttanut maailman erilaiseksi paikaksi juuri, kun Pekingissä piti aloitettaman olympiakisoja.

Hah hah. Sehän ei ollut juuri mitään verrattuna tämänkesäisiin tapahtumiin.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos komentistasi Tuomo Kokko. Juuri noinhan herra ministeri Stubb harjoitti numeroleikkiään. Jatkumoitakin oli, joten arvatenkin tämä "entä jos"-leikki on tuolle pienoista jatkumoa... ;)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Jotenkin on hiljaista Stubbin porukoissa tänään. Mistähän moinen mahtaa johtua? Ehkä sielläkin on alettu hiukan miettiä, mitä on tullut tehdyksi tai sanotuksi viime aikoina. Jotta olisiko sittenkin parasta aloittaa aidot neuvonpidot Venäjän kanssa eikä vain nokitella lapsellisesti EU-hiekkalaatikolla toisten vastaavasti hurahtaneiden seikkailupoliitikkojen tapaan? ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset