juhaniharjunharja

Eurooppa dollarifasismin kuristusotteessa?

Muistanemme kaikki vuodesta 2008 alkaneen Yhdysvaltain kapitalismin erityisen pankkeja ja muita rahoitussektorin toimijoita koskeneen finanssikuplan puhkeamistapahtuman, joka ajoi myös EU:n pitkään kriisiin ja lamoihin eri maissa. Tämän kohtalon koki myös piskuinen Suomi muiden EMU-maiden joukossa. Eikä tämä kohtalo ole tästä vielä minnekään hävinnyt, ei EU:sta kuin ei Suomestakaan.

Läntisen kapitalismin kriisi jatkuu edelleen ja saa kansalaisten keskuudessa aikaan varsin pahaa jälkeä erityisesti työttömyyden muodossa: Suomessakin olemme elätelleet tätä kapitalismin erityistä herkkua massamuodossaan  jo parin vuosikymmenen verran.

Nyt kun erityisesti USA kokee finanssiheruutensa uhatuksi taloudessa nousevien maiden (Kiina, Intia, Venäjä...) johdosta, on tämä liittovaltio ryhtynyt nyt 2000-luvulla jatkuviin sekä taloudellisiin että aseellisiin  operaatioihin eri puolilla maailmaa vaihtaakseen eri valtioissa itselleen mieleisempiä hallintoja. Näistä näyttävimpiä ovat olleet Afganistanin miehityssota ja Irakin miehityssota eikä Libyankaan projekti ihan mitätön ollut näinä tv-katselun aikoina. Erityisesti nämä kolme sotaa ovat olleet samalla luonteiltaan sellaisia, missä Yhdysvallat on sitonut sotiinsa mukaan auttajiksi ja käskytettävikseen kymmenittäin eri maita" yhteinen vihollinen yhdistää" periaatteella.

Afganistanin miehityksen jatkuminen jo yli kymmenen vuotta, on tietyllä tavalla hitsannut yhteen maita, joille itse Afganistan ei aiemmin ole ollut mikään uhka millään mittapuulla mitaten. Onnetonta tässä on myös se, että Suomi on edelleenkin mukana panostaen osaltaan tuellaan sekä rahallisesti että aseellisesti Yhdysvaltain pitkittynyttä miehityssotaa maassa, jota on hävitetty ja rauniotettu siviiliuhreista juuri piittaamatta. Mutta onhan Suomi saanut samalla hyvää sotilaskoulutusta aidoissa sodankäynnin ympäristöissä, kuten muutamat everstimme ja kenraalimmekin ja toki myös ja erityisesti kokoomuspoliitikkomme ovat kehua retostaneet. Taalan eteen on siis tehtävä töitä, veritöitäkin tarpeen mukaan.

USA:n finassiherruuden väkivaltakoneistoon kuuluu myös Nato, tuo kylmän sodan sotilasliittorelikti. Tällä sotakoneella Yhdysvallat on saanut ujutetuksi eteentyönnetyn sotilasrintamansa Euroopan  eri kolkkiin ympäröiden samalla nyttemmin varsin tehokkaasti Venäjän, tuon entisen Varsovan liiton johtovaltioytimen (Neuvostoliittohan oli aikanaan se valtioliitto, joka johti Varsovan liittoa). Vaikka Varsovan liitto lakkautettiin runsas parikymmentä vuotta sitten, Setä Samuli uskollisimpine sheriffeineen päätti jatkaa itäistä inkkarisotaansa Euroopan ytimessä.  Tämä sota vain tuntuu nyttemmin kiihtyvän tuon Ukraina-operaation myötä. Kriisin, jonka  yhtenä osapuolena häärii myös EU - toki USA:n tehokkaasti painostamana. Ja Suomi, tuo onneton tunari siinä jälleen mukana (olisi aika harkita irroittaumista EU:sta!).

Dollarista on aikaa myöten tullut USA:n käynnistämien taloussotien eräänlainen neutronipommi, joka tarvittaessa ja tarkoituksellisesti tuhoaa erityisesti eri maiden kansalaisten elinoloja johtaen usein täsmäaseen tavoin Yhdysvaltoja tyydyttäviin talous- ja hallintoratkaisuihin. Nyt tätä talousasetta terävöitetään Venäjän suuntaan EU-kumppaneiden toimiessa niinä housuina, joilla USA haluaa astua taloussodan  ja mahdollisesti aseellisenkin konfliktin tuleen. Suomi-neidon pöksytkin Yhdysvallat haluaa tähän talouden ja vallan uusjakoon.

Tämän dollarifasismin kuuliaisimmat poliittiset marionetit löytyvät Suomessa kokoomuspuolueen piiristä. Ikävä vain, että nykyisin valtiovalta kuuluu Suomessa kokoomukselle - vaikka perustuslaissa onkin hiukan toisin määritelty.  Hymy-selfie-pääministeri Stubb näyttää johtavan tynkäminihallituksineen Suomen ojasta alikkoon ei vain taloudellisesti vaan myös sisä- ja ulkopoliittisesti. 

Kuvaavaa tälle nykyhallitusmenolle on se, että Suomi ajelehtii sekä sisä- että erityisesti ulkopoliittisesti holtittomalla tavalla uusiin ja syveneviin ongelmiin. Kalliiksi tulevat taasen kerran nämä kokoomuspoliitiset taalajohdannaiset Suomen kansalle. Toivottavasti tässä ei kuitenkaan veriuhreja synny!    cool

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Nyt kun jälleen kerran EU lähestyy Venäjää uhkauksin ja pakottein, ollaan ajatumassa tielle, jonka päässä toki saattaa häämöttää valo - toivoa vain sopii, että tämä valo ei ole ydinsodan leimahdus! Sillä se olisi sitten se viimeinen valonpilkahdus, jonka ihmiskunta tulisi näkemään sivilisaatiomme tuhoutuessa Telluksen päältä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Usa,Eu ja kokoomus taas onnistuttu syyllistämään maailman pahuuteen,ei huono suoritus yhdessä ainoassa bloggauksessa !

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos vain kommentistasi Jari Pirppu. Kasper ja Jesper ja Joonatan! Siis Kardemumman yössä, rosvot raataa työssä... ;)

Pirjo Jokinen

Paranoidisuuteen perustuvat kulttuurit, joissa ei hyväksytä/ymmärretä korkean sosiaaliturvan merkitystä, niiden despoottijohtajat saa asiat aina sössittyä ja seurauksena on sota.

Voidaan puhua narsitisesta kulttuurista. Narsismiin näyttää aina jotenkin liittyvän paranoidisuus.

Ihmistieteiden valossa ihmisyytä kannattaa tutkia, ei niinkään rahaliikenteen. Rahaa tulee ja menee, kuka mitäkin hallitsee ja hillitsee, mutta yksilön merkitys rahan käyttäjänä ja hallitsijana on merkittävä ja se ratkaisee onko yksilö empaattinen vai ei. Myös älykkyys ratkaisee empaattisuuden lisäksi.

Tunneälykkäät voiva muodostaa laajoja kokonaiskuvia yhteiskunnasta, mutta pelkällä älyllä voi pahimmillaan kyynistyä näköalattomaksi despootiksi, joka alkaa kahmia yhä vaan lisää ja lisää hallittavaa, vaikka ei olisi selviytynyt aiemmastakaan.

Yksi tapa paeta totuutta on keskittyä siihen kahmimiseen. Se on sukua ahmimiselle. Ihminen syö suruunsa, shoppailee suruunsa ja voi huonosti.
Huonovointinen voi sitten sairastua helposti ja paranoidisuus ja narsismi ovat tyypillisiä ihmisille, joilla ei ole tunneälyä, empaattisuutta. He kuvittelevat olevansa yksin koko maailmassa ja sairastuessaan psykoosiin, he kuvittelevat hallitsevansa muita ja ehkä koko maailmaa.

Kyseessä on oravanpyörä, jossa he juoksevat omaa kyvyttömyyttään pakoon kulutuksen ja omistamisen maailmaan ja pikkuhiljaa luottamus muiden vilpittömyyteen rapistuu tai sitä ei alunalkujaankaan ollut.

Asioita kannattaa aina lähestyä monesta näkökulmasta, tämä on yksi monista.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Pirjo Jokinen, se on hyvä! Asioita on syytä katsoa monelta kantilta, erityisesti ihmiskunnan asioita. Tosin unohtaa ei sopine sitäkään, että yhteiskunnat jakatuvat myös sosiaalisesti eriarvoisiin ihmisryhmiin, luokistakin voidaan puhua. Erityisesti näissä suhteissa eri "fasismien viehätys" tuntuu jakavan meitä erityisesti poliittisen tahtomisen ja tavoitteiden suhteen: dollarifasimille näyttäisi olevan ominaista juuri tuo tahto olla totalitaarinen valuutta, jonka herruus näkyy erityisesti finanssisektorin poliittistaloudellisissa toimissa. Dollarifasismi on mitä ilmeisimmin surkapitalismin rahaylimystön yksi olemisen muodoista, joilla tämä luokka käyttää todella suurta valtaa yli kansojen ja kansakuntien. On samalla hyvin ymmärrettävää, että tämä rahaylimystön luokka luomuksineen viehättää tavattomalla voimallaan monia sekä yksilöitä että poliitisia ryhmiä, puolueita. Suomessa erityisesti kokoomusta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jos joku tunaroi Suomen sotaan Venäjää vastaan, niin se on globaalifasisti Stubb.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos kommentistasi Markku Perttula. Kommenttisi osuu varsin nappiin. Toivon vain, että tuo Stubb ei sittenkään ehdi tunaroida aivan noin pahasti tänä varsin lyhyenä tynkähallituksen aikana.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Uudet vaalit välittömästi!

Hannu Tanskanen

Kyllä nykyhallitus on ihan perustuslain ja demokratia sääntöjen ja vaalien perusteella muodostettu, vaikka minäkään en siitä pidä. Olisiko Juhanin ideologian mukainen yhden puolueen (kommunistit) diktaduuri parempi? Jäljet pelottavat ...

Taala nyt on maailman valuutta, jolla taloudet pyörivät, euro on täysin keinotekoinen ja sen pohja on jo pudonnut pois, keinotekoisesti pidetty kurssi tappaa viennin, muilla pohjolan mailla, jotka eivät euroon menneet, menee paljon paremmin. Kyllä valuutan oikean arvon mittaa vain sen vaihtokurssi taalaan nähden ja jos se on liian korkea, on ainoa terve tie devalvaatio, valuutan arvon alennus vastaamaan sen pariteettia muihin valuuttoihin.

En ymmärrä, miksi nämä taloustieteen perusfaktat ovat niin vaikeita ymmärtää?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos Hannu Tanskanen kommentistasi. Hyvä ystäväni Hannu puhuu jälleen pehmoisia, mutta se sallittakoon hänelle, joka syvällä taalauskonsa varmuudella kertoilee minulle taloususkontonsa absoluuttisia totuuksia. Dollarifasimin totalitaarisen vallan ihailu kuluu olennaisena osana Hannun maailmankuvaan. Tämä ameriikan rahavallan luoma uususkonto näkyy mm. tuossa Hannun kommentissa eurosta. Ikään kuin taala olisi jotain maailman synnyn myötä syntynyt jumalainen arvon mitta kaikelle maailman taloudelle. Näyttää kovasti siltä, että tämä USdollari on Hannun koraani ja raamattu, mutta kukin tulkoon uskollaan autuaaksi... ;)

Toimituksen poiminnat