juhaniharjunharja

Suomi irti joukkotuhoaseista!

Utsjoki 26.4.2012
Avoin kirje

Eduskunnalle ja valtioneuvostolle

Tiedotusvälineistä on tänään 26.4.2012 kuulunut, että muutamat suomalaiset järjestöt ja evl. kirkko ovat sotkeutuneet rahoittamaan joukkotuhoaseiden tuotantoa, missä ydinaseet ovat keskeisellä sijalla.

Lisäksi on tiedossamme, että Suomen valtion puolustusvoimat on hankkimassa risteilyohjuksia USA:sta noihin Horneteihinsa. Nämä risteilyohjukset ovat tietämäni mukaan sellaisia, että ne voidaan varustaa myös ydinkärjin.

Edelleen on tullut median kautta tietooni, että Suomen valtion puolustusvoimat ovat hankkimassa sotaa käyvästä maasta, Israelista miehittämättömiä lennokeiksi sanottuja ilma-aseita, joiden käyttöä Israel on tietääkseni testannut myös palestiinalaisiin.

Ovatko hallitus ja eduskunta tietoisia, että kaikki edellä mainitut aseet ovat hyökkäysaseita, eivät puolustusaseita? Vai onko niin, että sekä hallitus että eduskunta tietävät näistä asioista, mutta eivät välitä?

Ymmärrykseni mukaan Suomi on pyrkinyt esittämään itsensä maailmalle sellaisena maana, joka on malliesimerkki rauhantahtoisesta valtiosta ja eikös vain aseidenriisunnankin ollut tarkoitus istua mukaan kuvaan? Nämä edellä mainitut seikat ovat erittäin vahvasti ristiriidassa keskenään.

Osallistuminen rahoittajana ydinaseiden tuotantoon, hankkimalla risteilyohjuksia, jotka voidaan varustaa ydinkärjin ja hankkimalla sotaa käyvästä maasta miehittämättömiä lentosota-aluksia Suomi on muuttumassa militaristiseksi valtioksi, jonka rauhantahtoon ja puolueettomuuteen sekä konfliktinvälittäjän ja rauhanpuolustajan ominaisuuten ei voi enää luottaa, ei kansallisesti eikä kansainvälisesti. Käsittääkseni osa noista Suomen ja Suomessa tapahtuvista tekemisistä ovat ristiriidassa Suomen solmimien kansainvälisten sopimustenkin kanssa. Eivätkä ne taida täyttää edes kansainvälistä ydinaseihin liittyvää sopimustaustaakaan. Otaksuttavasti nuo hankkeet ovat myös ainakin osittain ristiriidassa perustuslaimme alkuperäistä henkeä ja kirjaintakin vastaan.

ESITÄN EDUSKUNNALLE JA VALTIONEVOSTOLLE SEURAAVAA:
Suomen hallituksen ja eduskunnan on otettava kaikki edellämainitut asiat käsittelyyn ja keskeytettävä kaikki em. asioihin liittyvät toimet. Ja tämän tulee samalla koskea kaikkia Suomessa toimivia yhteisöjä ja tuotannon sekä rahoituksen järjestäjiä.

Juhani Harjunharja

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Vaikka joku ehkä kuvittelee, että oheiset viimeaikaiset tapahtumiset ovat varsin viatonta toimintaa, on Suomi joka tapauksessa viime vuosien aikana suuntaunut asevaraisen toiminnan piiriin kovin aktiivisena toimijana. Tilanne on vähin erin kehittynyt tähän milataristiseen suuntaan ja maamme on selvästi militaarisempi kaikilla mittareilla mitatuna kuin esimerkiksi se oli sitä muutama vuosikymmen sitten.

Pariisin rauhansopimuksen aikana ei olisi tullut kuuloonkaan, että Suomi olisi ryhtynyt hankkimaan risteilyohjuksia tai olisi jotenkinkaan ollut osallisena ydinaseiden tuottamisen rahoittajana. Atomiaseet olivat tuollin selvästi tuomittuja joukkotuhoaseita, joihin mikään Suomessa oleva yhteisö ei olisi voinut sekaantua ilman, että valtio ei olisi puuttunut asiaan.

Olemme siis vähin erin joutuneet pahasti kaltevalle pinnalle tuon militarismimme kasvun vuoksi. Se ei ajan mittaan tiedä mitään hyvää kansalaisille. Siksi nyt on viimeinkin "puhallettava peli poikki" ja palattava rauhan ja puolueettomuuden tielle edistämään maailmanrauhaa ja aseistarisuntaa! Nyt teemme juuri päin vastoin!

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"Edelleen on tullut median kautta tietooni, että Suomen valtion puolustusvoimat ovat hankkimassa sotaa käyvästä maasta, Israelista miehittämättömiä lennokeiksi sanottuja ilma-aseita, joiden käyttöä Israel on tietääkseni testannut myös palestiinalaisiin."

Sinun olisi nyt hyvä muistaa sellainen tosiasia, että nämä Israelin käyttämät tulenjohtolennokit ovat varsin tehokkaasti parantaneet Israelin ilmaiskujen tarkkuutta Gazan terroristeja vastaan, ja siten vähentäneet mainittavasti viattomien palestiinalaissiviilien kuolemia.

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Kiitos Niklas Bergman kommentistasi.

Kiitos kun muistutit. Olen itse aikanani ollut varusmiehenä Suomen armeijan tykistössä tulenjohdon alaisissa tehtävissä. En vain ehtinyt havaita, miten tulenjohdosta käsin osasi erottaa siviilin terroristista. Tykinammustakaan kun ei voine varustaa sellaisella tunnistimella, mutta ehkäpä sitten nuo lennokit ovat niin älykkäitä, että erottavat ihmisen ihmisestä?

Jotenkin minusta vain tuntuu siltä, että nuo lennokit osaavat havaita vain sen kohteen tarkemmin, jonne on tykki- tai ohjustuli mukavinta suunnata: tulee paljon ruumiita, joita sitten jälkikäteen voi kutsua vaikkapa terroristeiksi. Hiukan kaksinaismoraaliahan siinä samalla tulee kasvatetuksi.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Myös oma koulutukseni on tulenjohto ja allekirjoitan tuon.

Tänään tuli muuten ilmi,että jopa kirkko sijoittaa ydinaseisiin,eläkeyhtiöistä puhumattakaan,Hey Hoi, lets go..

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Eiköhän nuo kommentit ole vain kuvitelmaa, jos Suomeen edes saataisiin jonkinlainen puolustuskyky miinoista luopumisen jälkeen olisin ihan tyytyväinen. Muutenhan täällä taitaa olla ovet auki politiikka vallalla.

Tommi Mäkinen

koska varuskuntiakin lopetetaan, pitää olla ainakin leuhkat pommit?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset