juhaniharjunharja

Itku pitkästä ilosta

KU:n nettilehden artikkeli

Kanervan syntymäpäiväjuhlien jälkilasku: Yli vuosi vankeutta

"Professorin mukaan tuomioilla on kansakunnan moraalia tervehdyttävä ja politiikkaa puhdistava vaikutus."

Toivon mukaan nämä kaiken maailman suharit ja sukarit ymmärtävät nyt, mistä lahjonnassa on kysymys: rikoksesta, josta saa rangaistuksen.

Toivottavasti tämä myös kasvattaa moraalia, jota rahan gloria on jo ehtinyt turmella. Toisaalta tämäkin tilanne on ilmeisesti vain murto-osa siitä moraalin ja oikeustajun rappeumasta, mitä maassamma edelleenkin sairastetaan.

Mutta erityisen tärkeänä seikkana tässä on se, että törkeä  rahamiesten eduskuntaan kohdistunut vallankaappaus tuli näkyväksi ja alkaisi vähitellen rapautua. Tosin tässä kapitalismin markkinamekanismien sallimuksessa näiden tuomittujen miesten tapaus on niin ilmiselvää korruptiota, että houkkakin sen jo huomaa.

Miten on sitten sliipattujen "harmaiden eminenssien" kanssa, joilla on vuosikymmenten perinne vaikuttaa rahan vallan voimalla kansanedustajiimmekin. Vuorineuvosten kova kallio vaatii lainkäytössä timanttiporaakin kovemmat välineet, ennen kuin tuohon kivettymään saadaan poratuksi oikeuden dynamiittia varten riittävä onkalo räjäyttää auki tämä korruptiivisen vallan keskushautomo.

Eilen tuli uutisissa hienostoherrojen pörssiklubista pönäkkää tarinaa: millaista ulkoparlamentaarista valtaa tämäkin miesten porukka käyttää maassamme? Pelkään pahoin, että tuokin "klubi" onvain  osa pääoman vallan harmaiden eminenssien rosvokoplaverkostoa, joka pitelee talouden kautta myös maamme poliitisen vallan suitsista suurinta osaa käsissään.

Björn (Nalle) Wahlroos on esittänyt uudessa "pokkarissaan" varsin seikkaperäisesti sitä todellisuutta, jossa me tosiasiassa elämme: demokratia kansanvaltana ei toimi, koska tätä todellista demokratiaa ei meillä ole. Talouden demokratisointia ei ole kyetty juuri edistämään, koska todellinen valta luuraa noiden eri talouden ja finanssivallan "karhukoplien" (nallewahlroosien)  taustalla ja käsissäkin.

Björn-poika siis möläytti ilmoille sen tosiasian, että meillä ei demokratia eli kansanvalta toimi. Tosin hän jätti mainitsematta tuon tosiasiallisen syyn, miksi se ei toimi. Se ei toimi siksi, että taloutta ei ole demokratisoitu. Lääkkeenä olisi talouden demokratisointi, mutta Björn-poika esittää tuon demokratian viimeistenkin rippeiden likvidointia pääoman markkinoiden tieltä: kapitalismin diktatuuri odottaa siis täyttymystään.

Nyt olisi tutkivalla journalismillakin tuhannen taalan paikka aloittaa tutkimukset  todellisten vallan kammareiden harmaiden eminenssien täyttämän hienostoherrojen luokan vallankäytön lonkeroista. Eikä vain tutkimukset vaan myös tulosten julkituomiset, jotta demokratian eli kansanvallan moraalinen rappeuma paljastuu kaikessa laajuudessaan. Oikeuden leivätön pöytä odottaa myös vuorineuvosten istuttamista sen ääreen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Mutta kun olemme EU:ssa ja erityiseti EMU:ssa kansallinen kapitaalijoukkomme on vain pieni osa suuremmasta finanssifaraoiden vallanpitojärjestelmästä, jota ollaan nyt vahvistamassa mm. EVM:n avulla.
Taloussanomat kuvaa asiaa omalla tavallaan, johon voi tutustua oheisen linkin välityksellä: http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/04/18/t...

EMU-kirkon pyhän pääoman Raamatun "kolme viisasta miestä" on tuossa jutussa mainittu, mutta hekin ovat vain sätkynukkeja todellisen pääoman ja finanssivallan käsissä. Globaali pääoma on tekemässä demokratioista silppua ja astuttamassa aidon kapitalismin markkinavoimien diktatuurin kansojen käskyttämiseksi. "Nallen" karhunpalvelus demokratialle on vain pieni törähdys finanssifaraoiden pasuunoiden alkaessa kunnolla soida.

Ja tätäkö me alamaiset kansalaiset lammasmaisina odotamme? Ei kai me helvetti sentään niin nynnyjä olla?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Uusi proleluokka näyttäisi syntyvän myös masentuneista ihmisistä: http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2012/04/1...

Taloussanomien artikkelissa sanotaan:
"Tikkasen mukaan on turhaa kuvitella, että markkinavoimat takaavat täystyöllisyyden. Ne työllistävät vain tehokkaimmat.
– Markkinavoimien dynamiikka näyttää päinvastoin johtavan juuri tähän lopputulokseen eli masennukseen, työkyvyttömyyteen ja ikääntyvien työttömyyteen, hän sanoo."

Kapitalismi on tehokas eriyttämään ihmisiä työelämässä ja työelämästä eri luokkiin, onhan ihminen kapitalismin taloudessa pelkkä lisäarvoa tuottava työvoimakone. Ilman tämän työvoimaihmisen taistelua kapitalismin rujoutta vastaan, tilanne olisi nykyistäkin pahempi myös Suomessa.

Edelleenkin on siis toiminnassa ihmisyhteisöllisyydestä kumpuavan sosialismin ja tavarayhteiskunnan lisäarvon riistosta kumpuavan kapitalismin välisen dynamiikan "tasapainoreaktio", missä tasapaino on välillä sosiaalisemman talous-ja yhteiskuntarakenteen puolella ja välillä epäsosiaalisemman kapitalismin puolella.

Nyt tuon dynaamisen reaktiokulun "tasapainovakion arvo" on kallistuneena kapitalismin epädemokratian puolelle. Björn (Nalle) Wahlroos on julkimoesimerkki ihmisestä, joka on luokka-asemansa pohjalta sisäistänyt kapitalismin markkina-ajattelun elämänfilosofiakseen.

Pankkimaailman saatua 1980-luvulla irroitetuksi itsensä porvarisvallan avulla demokraattisen valvonnan "ikeestä", se alkoi toimia valtiona valtioiden sisässä. Se on pöhöttynyt jopa kuvittelemaan itsensä uudeksi yhteiskuntain veturiksi, missä raiteet johtavat demokratiasta pääomavallan markkinvoimien auvoiseen diktatuuriin, ja missä kansalainen ei tarvitse päätä laisinkaan ainakaan äänestämiseen: jaltahan riittävät pöljälle kansalaiselle. Näin on, mikäli noihin pankkimaailman "nalleihin" on uskominen.

Mutta kun nuo markkinat masentavat, niin minkäs finanssifaraokaan asialle tekee - paitsi panee koneistonsa syöttämään pillereitä. Joka tapauksessa pääoman ylimystökin tarvitsee työläistä pyörittämään tätä pääoman kiertokulun karusellia tuottamaan lisäarvoa.

Siis kapitalismi tarvitsee tiedostamattaan sittenkin myös sosialismia, joten tavaraluonteisen yhteiskunnallistaloudellisen perustan dynamiikka toimii akselilla sosialismi <-> kapitalismi.

Mitä enemmän on taloudessa demokratiaa, sitä enemmän on yhteiskunnassa demokraattista sosialismia. Ja tämähän se porvaria aina kauhistuttaa - vaikka itsekin juuri sitä tarvitsee elääkseen edes hiukan ihmisiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset